back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αργεντινή: Θερμοκρασίες ρεκόρ και διακοπές στην ηλεκτροδότηση

Διαβάστε επίσης

Η Αργεντινή πλήττεται από έναν πρωτοφανή καύσωνα με τις θερμοκρασίες να αξίζουν ακόμη και τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Την ίδια ώρα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα όταν κατέρρευσαν τα δίκτυα ηλεκτροδότησης εντός και γύρω το Μπουένος Άιρες.

«Επέστρεψα στο σπίτι και δεν είχαμε ρεύμα, το σπίτι ήταν φούρνος», λέει ο 42χρονος Χοσέ Κασαμπάλ, ο οποίος πήρε τα παιδιά του προς αναζήτηση ενός δροσερού μέρους.

«Ακόμη και πολύ νωρίς το πρωί έκανε πολλή ζέστη, περίπου 31 βαθμούς», λέει ο 34χρονος Γκουστάβο Μπάριος από την πόλη Τίγκρε καθώς κάθεται κάτω από τη σκιά των δέντρων. «Η ζέστη είναι αφόρητη».

«Γεννήθηκα και ζω εδώ και το κλίμα ήταν ήπιο, βλέπω πως έχει αλλάξει με τα χρόνια η θερμοκρασία και δεν είχαμε συνηθίσει έτσι», λέει η 59χρονη αρχιτέκτονας Μάρτα Λορούσο.

Οι τοπικές αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους να μην κάθονται στον ήλιο κατά τις θερμότερες ώρες της ημέρες, να ντύνονται με ελαφρά ρούχα και να παραμένουν ενυδατωμένοι. «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί αυτές τις ημέρες», λέει ο δήμαρχος του Μπουένος Άιρες, Οράσιο Ροντρίγκες Λαρέτα.

Ο μετεωρολόγος Λούκας Μπερένγκουα εξηγεί ότι ο καύσωνας είναι ακραίος και ότι πιθανόν να καταγράψει ρεκόρ στη χώρα. «Αυτός είναι ένας καύσωνας με ακραία χαρακτηριστικά, με ακραίες θερμοκρασίες, ο οποίος θα αναλυθεί μετά την έλευσή του και πιθανόν να καταγράψει ιστορικά ρεκόρ ως προς τις θερμοκρασίες στη χώρα και τη διάρκειά τους», συμπληρώνει ο ίδιος.

Η Αργεντινή τα τελευταία χρόνια έχει βιώσει ασυνήθιστα πολλές δασικές πυρκαγιές γύρω από το δέλτα του κεντρικού της ποταμού και η στάθμη των υδάτων του βασικού της ποταμού Παρανά έπεσε σε σχεδόν ιστορικό χαμηλό 80ετίας.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα