back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Και ο δήμος Χαλανδρίου εξασφάλισε PCR test με 25 ευρώ

Διαβάστε επίσης

Μετά το δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη, που εξασφάλισε μέσω διαγωνισμού τη διενέργεια PCR test με τιμή 27-29 ευρώ, ακόμη χαμηλότερη τιμή, ύψους 25 ευρώ ανά τεστ, πέτυχε, από τον Μάιο του 2021, και ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος. Να υπενθυμίσουμε ότι το πλαφόν που επιβλήθηκε, πρόσφατα, από το κράτος είναι στα 47 ευρώ ανά τεστ. Για ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία και σκάνδαλο κάνει λόγο ο κ. Ρούσσος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84.

«Όταν βρεθήκαμε στην ανάγκη να προστατέψουμε τους υπαλλήλους μας και τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, μέσω εκτεταμένης ιχνηλάτησης με μοριακά τεστ και γρήγορα αποτελέσματα καθώς ήμασταν υποχρεωμένοι και εντός της ημέρας να ξέρουμε με ποιους θα δουλέψουμε, κινηθήκαμε, ήδη από το 2020, κάνοντας έρευνα αγοράς και μια διαδικασία διαπραγμάτευσης όπως προβλέπει η νομοθεσία. Βρήκαμε τιμές στην αγορά 60, 80 και 90 ευρώ, ωστόσο η σύμβαση με το ιδιωτικό εργαστήριο, που πετύχαμε προβλέπει 25 ευρώ όταν γίνεται στο εργαστήριο και 35 ευρώ όταν γίνεται μαζικά σε χώρο του δήμου, πληρώνουμε, δηλ, το έξοδο του νοσηλευτή» εξηγεί ο δήμαρχος Χαλανδρίου.

«Φαίνεται το τεράστιο περιθώριο κέρδους που έχουν αυτοί που διαχειρίζονται τις εισαγωγές αυτών των τεστ. Δεν είναι δυνατόν δύο δήμοι να μπορούν να τα εξασφαλίσουν με 25 ευρώ και ολόκληρο κράτος να μη μπορεί» επισημαίνει ο κ. Ρούσσος. «Επίσης, μαθαίνω, ότι τα νοσοκομεία προμηθεύονται μοριακά τεστ με 7 και 9 ευρώ. Επομένως υπάρχει ένα ζήτημα ανεξέλεγκτης κερδοσκοπίας για το οποίο πρέπει να παρέμβει το κράτος και να ορίσει τους κανόνες της αγοράς για να μην επιβαρύνονται οι πολίτες. Όπως στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, όπου το τεστ μοριακού ελέγχου παρέχεται δωρεάν κατόπιν συνταγογράφησης και στις γειτονικές μας Αλβανία, Σλοβακία, Βουλγαρία».

«Ο Έλληνας πολίτης, δυστυχώς, αναγκάζεται να πηγαίνει στα ιδιωτικά εργαστήρια πληρώνοντας υπέρογκο ποσό ή να περιμένει στις ατελείωτες ουρές που σχηματίζονται στις δημόσιες δομές, ιδίως αυτή την περίοδο με 50.000 κρούσματα ημερησίως και χωρίς τη δυνατότητα γρήγορων αποτελεσμάτων» καταλήγει ο κ. Ρούσσος.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα