back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Π. Κατσαούνου: Μεγάλη προσέλευση στα επείγοντα, μικρή αύξηση νοσηλειών

Διαβάστε επίσης

«Μεγάλη η προσέλευση ασθενών στα επείγοντα των Νοσοκομείων, τις τελευταίες ημέρες, λόγω του αυξημένου αριθμού των μολύνσεων, ενώ καταγράφεται και μικρή αύξηση στις νοσηλείες», δήλωσε στον Αθήνα 9.84, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Πνευμονολογίας και γιατρός του Ευαγγελισμού, Παρασκευή Κατσαούνου.  

Για την πορεία της πανδημίας και τις μεταλλάξεις γενικότερα, είπε στον Γιώργο Αποστολίδη, ότι «είναι τυχαία γεγονότα και με αυτές συνήθως ένας ιός γίνεται πιο μεταδοτικός, αλλά ηπιότερος σε σχέση με τη λοιμωγόνο του δύναμη». Τόνισε ωστόσο, πως «ουδένας  μπορεί να είναι σίγουρος για την εξέλιξη», εκφράζοντας την ελπίδα να αποδειχθούν λιγότερο νοσογόνες οι όποιες νέες μεταλλάξεις.
Σε σχέση με την Όμικρον και την έκρηξη κρουσμάτων που έφερε, βάσει των μέχρι στιγμής δεδομένων, παρατήρησε πως «όντως δεν φαίνεται να επιβαρύνει ιδιαίτερα το κατώτερο αναπνευστικό με πνευμονίες».
Ως προς τη μετάλλαξη Καμερούν σημείωσε ότι «είναι καινούρια και δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ακόμη σχεδόν τίποτα γι αυτήν».  
 
Μιλώντας για τις επικείμενες ανακατανομές προσωπικού και τις προσπάθειες καλύτερης οργάνωσης των τμημάτων στον Ευαγγελισμό, ενόψει και της ενδεχόμενης μεγαλύτερης προσέλευσης ασθενών, η κυρία Κατσαούνη σημείωσε πως «είναι μεγάλος ο φόρτος εργασίας, λόγω των αδειών του προσωπικού, αλλά και επειδή έχουν θετικοποιηθεί, ευτυχώς χωρίς βαριά νόσηση, αρκετοί συνάδελφοι με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να μείνουν στο σπίτι τους».  
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα