back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«10» στον Αθήνα 9.84 και το Athens Culture Net: Η Θέμις Μπαζάκα διαβάζει παραμύθια και παιδικές ιστορίες, ο Μάκης Παπαδημητρίου διαβάζει χρονογραφήματα για τα Χριστούγεννα

Διαβάστε επίσης

10 ηθοποιοί – 10 βιβλιοπωλεία – 10 αναγνώσεις – 10 μεταδόσεις

Η Θέμις Μπαζάκα διαβάζει παραμύθια και παιδικές ιστορίες  

Ο Μάκης Παπαδημητρίου διαβάζει χρονογραφήματα για τα Χριστούγεννα

Ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Αθήνα 9.84 και του Athens Culture Net, προσκαλεί 10 γνωστούς ηθοποιούς σε 10 αναγνώσεις, μέσα από 10 βιβλιοπωλεία για 10 ραδιοφωνικές μεταδόσεις!

Σε αυτά τα -χωρίς εισιτήριο- ταξίδια του νου, δέκα αγαπημένα πρόσωπα του θεάτρου, διαβάζουν 10 σπουδαία κείμενα και επιλεγμένες θεματικές ενότητες για τα Χριστούγεννα σε 10 βιβλιοπωλεία που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και, με ιδιαίτερη χαρά, αποδέχτηκαν την πρότασή μας.

Η Φιλαρέτη Κομνηνού έκανε την αρχή και ακολούθησαν η Θάλεια Ματίκα, ο Δήμος Αβδελιώδης, ο Γιάννης Μποσταντζόγλου και η Θέμις Μπαζάκα.

Την Τρίτη 4 Ιανουαρίου, στις 3μμ, η Θέμις Μπαζάκα, μετά τα «Τα ποιήματα των Χριστουγέννων», την προηγούμενη εβδομάδα, στο Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων στα Εξάρχεια, επανέρχεται και διαβάζει ξανά, αυτή τη φορά, τα παραμύθια και τις παιδικές ιστορίες  «Ο Χιονάνθρωπος και το κορίτσι» του Ευγένιου Τριβιζά (Εκδόσεις Κέδρος),  «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χ.Κ. Άντερσεν ( Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο) και «Εκείνα τα Χριστούγεννα που ήρθαν τα Κάτω Πάνω» της Μαρίας Παπαγιάννη (Εκδόσεις Πατάκη), στο βιβλιοπωλείο «Ο Γάτος Μαουρίτσιο» (Ευφρονίου 10-12, Παγκράτι, Αθήνα).

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 6 μμ, ο Μάκης Παπαδημητρίου διαβάζει χρονογραφήματα για τα Χριστούγεννα γραμμένα από τους:  Ιωάννη Κονδυλάκη, Παύλο Νιρβάνα, Κώστα Βάρναλη, Γρηγόριο Ξενόπουλο και Μάνο Χατζιδάκι στο βιβλιοπωλείο «Έναστρον» (Σόλωνος 101).   

Τη σκυτάλη παίρνουν στη συνέχεια η Κατερίνα Λέχου, ο Μιχάλης Οικονόμου και ο Μανώλης Μαυροματάκης, οι οποίοι αναλαμβάνουν να μας οδηγήσουν σε μικρά και μεγάλα σπίτια βιβλίων και να μας κάνουν δώρο αυτές τις «μεγάλες» αλλά και μικρές, σε διάρκεια, αναγνώσεις. Στο κέντρο της Αθήνας. Ξεκίνησαν λίγο πριν τα Χριστούγεννα και συνεχιστούν λίγο μετά την Πρωτοχρονιά.

Ακούστε αυτές τις αναγνώσεις που ξεκίνησαν ήδη και θα συνεχιστούν έως και τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, live από τον Αθήνα 9.84 στις 6 το απόγευμα, με εξαίρεση την ανάγνωση της 4ης Ιανουαρίου με την κ. Μπαζάκα που θα πραγματοποιηθεί στις 3μμ.

Θα ακολουθήσουν:

⦁ Την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου η Κατερίνα Λέχου διαβάζει αποσπάσματα από την «Έμμα» της Τζέιν Όστιν (Εκδόσεις Σμίλη), στο βιβλιοπωλείο «Επί λέξει» (Ακαδημίας 32)

⦁ Την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου ο Μιχάλης Οικονόμου διαβάζει αποσπάσματα από «Τα Χριστούγεννα του Ηρακλή Πουαρό» της Αγκάθα Κρίστι  (Εκδόσεις Ψυχογιός) στο βιβλιοπωλείο «Ατραπός»(Ιακωβίδου 7, Κ. Πατήσια)

⦁ Την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου ο Μανώλης Μαυροματάκης διαβάζει απόσπασμα από τα «Γράμματα στον Άη Βασίλη» του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν (Εκδόσεις Αίολος) στο Βιβλιοπωλείο «Φωταγωγός» (Κολοκοτρώνη 59Β, Στοά Κουρτάκη)

Ημερομηνίες: Στις 4, 5, 7, 10/01/22
Ώρα μετάδοσης στους 98. 3 FM: 18.00-18.30 μμ

Συντονισμός: Μαργαρίτα Μυτιληναίου, Εριφύλη Μαρωνίτη
Επιμέλεια αφιερώματος: Ελεωνόρα Ορφανίδου, Αμαρίσσια Παραγιουδάκη
Επιλογές αποσπασμάτων: Ελεωνόρα Ορφανίδου
Οργάνωση- εκτέλεση παραγωγής: Art Ensemble
Ηχητική επιμέλεια: Χρήστος Ζορμπάς, Θωμάς Σερεμέτης
Οργάνωση επικοινωνίας: Ελίνα Λαζαρίδου
Επικοινωνία: Άννα Μπάστα, Σάσσα Πάλλη, Τζέλλα Παυλάκου
Γραφιστικά: Κωνσταντίνος Σερεμέτης

Περισσότερες πληροφορίες:

Home


https://athensculturenet.com/

Ακολουθήστε τον Αθήνα 9.84 στο Facebook: Αθήνα 9.84 και στο Instagram: athina984
Ακολουθήστε το Athens Culture Net στο Facebook: Athens Culture Net και στο Instagram: athensculturenet

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα