back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί ο Αιγύπτιος δράστης, ο οποίος νωρίτερα σήμερα οδήγησε με τη βία την βουλγαρικής καταγωγής σύντροφό του, σε διαμέρισμα επί της οδού 55 στον Άγιο Παντελεήμονα. Εκεί όπου απειλούσε να τη σκοτώσει και να ανατινάξει με φιάλη υγραερίου την πολυκατοικία. Με συντονισμένη και αιφνιδιαστική επιχείρηση της αστυνομίας, ο δράστης συνελήφθη. Με ανάρτησή του στα Social media ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, συνεχάρη την ομάδα ΕΚΑΜ και αστυνομικών, οι οποίοι με τον επαγγελματισμό και την επιχειρησιακή τους ικανότητα έσωσαν την απαχθείσα.

Στα ύψη βρίσκονται και σήμερα οι δείκτες της πανδημίας. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 30.010 νέα κρούσματα. 59 είναι οι νέοι νεκροί από επιπλοκές του κορωνοϊου. 620 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Από τις σημερινές λοιμώξεις 11.964 καταγράφονται στην Αττική και 3533 στην Θεσσαλονίκη. Αρνητική πρωτιά συνεχίζει να καταγράφει ο Κεντρικός Τομέας της Αθήνας με 3.721 νέα κρούσματα! Στην Αττική το 78% των κρουσμάτων οφείλονται στην μετάλλαξη ‘’Ο’’, στην επικράτεια το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 62,1%.

«Η Ελλάδα θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα παραλάβει – μετά τα μονοκλωνικά αντισώματα – και τα καινούργια φάρμακα για τον κορωνοϊό τα οποία θα χορηγούνται τις πρώτες ημέρες από τη στιγμή που κάποιος διαγνωστεί», διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του νωρίτερα, στο νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ ευχαρίστησε το υγειονομικό προσωπικό της χώρας, ενώ επεσήμανε ότι η πανδημία ανέδειξε τόσο τις μεγάλες δυνάμεις όσο και τις παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ενώ απηύθυνε νέα έκκληση για εμβολιασμό.

Ωστόσο..

Παρά τις εκκλήσεις.. 1,4 εκατομμύρια ενήλικοι συμπολίτες μας παραμένουν εντελώς ανεμβολίαστοι. Θυμίζουμε ότι μετά τις 15 Ιανουαρίου, θα βεβαιώνεται στην ΑΑΔΕ πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα, σε όλους τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, ενώ δεν έχει αποκλειστεί η πιθανότητα επέκτασης του μέτρου και σε άλλες ηλικιακές ομάδες.

Δωρεάν rapid test θα πραγματοποιεί και αύριο ο ΕΟΔΥ. Κινητές Μονάδες θα βρίσκονται σε 30 περιοχές σε όλη την επικράτεια. Στην Αττική, από τις εννέα το πρωί έως τις τρεις μετά το μεσημέρι, στους Δήμους Νέας Σμύρνης και Αιγάλεω.

ΗΠΑ, Ινδία, Βραζιλία, Βρετανία, Ρωσία και Γαλλία είναι η χώρες που κατέγραψαν πάνω από 10 εκατομμύρια κρούσματα από την αρχή της πανδημίας. Σε ισχύ από σήμερα, οι νέες αντικειμενικές αξίες, σε 3.500 περιοχές της χώρας. Θα επιφέρουν σημαντικές αλλαγές -προς τα πάνω ή προς τα κάτω – σε συνολικά 20 φόρους, μεταξύ τους ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος μεταβίβασης. Μειώσεις από 2 έως 10% από σήμερα στους συντελεστές του ειδικού τέλους κινητής τηλεφωνίας, Πλήρη απαλλαγή από το ειδικό τέλος δικαιούνται όλοι οι συνδρομητές από 15 έως 29 ετών.

Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ μπαίνουν από Δευτέρα οι ιδιοκτήτες οχημάτων, που δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας, δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ ή είναι ανασφάλιστα. Οι διασταυρώσεις στοιχείων θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω των εφαρμογών MyAuto και AuditCAr, ενώ οι καταλογισμοί προστίμων θα γίνονται αυτόματα στο taxisnet.

Και ο ΚΑΙΡΟΣ αύριο στην Αττική

Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένιση. Θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 12,3 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα