back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ιταλία: Πρωτοχρονιά χωρίς υπαίθριες γιορτές, συναυλίες και χορούς

Διαβάστε επίσης

Επισπεύδεται η εφαρμογή των νέων μέτρων στην Ιταλία ενόψει της Πρωτοχρονιάς στη σκιά της «Όμικρον». Ειδικότερα, απαγορεύονται όλες οι υπαίθριες γιορτές, όπως και ο χορός σε κλειστά κέντρα καθώς επίσης οι συναυλίες σε ανοικτούς χώρους.

Η κυβέρνηση Ντράγκι ζητά την εντατικοποίηση ελέγχων

Παράλληλα, αστυνομία, καραμπινιέροι και άνδρες και γυναίκες της αστυφυλακής και της οικονομικής αστυνομίας, θα πρέπει να εγγυηθούν την τήρηση των νέων μέτρων που αφορούν μπαρ και εστιατόρια.

Στα εστιατόρια πλέον επιτρέπεται η είσοδος μόνον σε εμβολιασμένους, ενώ στα καφέ μπαρ οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να μπαίνουν μόνον για να παίρνουν φαγητό ή ροφήματα πακέτο, τα οποία δεν θα πρέπει να καταναλώνονται σε καμία περίπτωση μέσα στο μαγαζί.

Παράλληλα, από τις 10 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, θα μπορούν να εισέρχονται σε πισίνες, γυμναστήρια, μουσεία και θερμά λουτρά, μόνον οι εμβολιασμένοι πολίτες και όσοι έχουν θεραπευθεί από τον κορονοϊό.

Οι έλεγχοι των ιταλικών αστυνομικών αρχών αναμένεται να πραγματοποιηθούν, κυρίως, στις κεντρικές περιοχές των διαφόρων πόλεων της χώρας.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα