back to top
15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οι Αμερικανοί ακυρώνουν τις διακοπές τους στη σκιά της «Όμικρον»

Διαβάστε επίσης

Οι Αμερικανοί ταξιδιώτες ακυρώνουν τα σχέδια τους και επιλέγουν να περάσουν τις γιορτινές ημέρες στο σπίτι τους καθώς παραμονεύει η παραλλαγή «Όμικρον».

Η Κάρλα Μπέντον, επιμελήτρια βιβλίων στο Σικάγο, ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στην Ευρώπη για τα Χριστούγεννα, όταν έγινε γνωστή η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού στα τέλη Νοεμβρίου.

Γρήγορα ακύρωσε τα σχέδιά της καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και οι κανόνες για τεστ αλλάζουν συνεχώς, επιλέγοντας αρχικά να παραμείνει στις ΗΠΑ και να επισκεφθεί την αδελφή της στο Χιούστον, του Τέξας. Τελικά αποφάσισε να ακυρώσει όλες τα ταξιδιωτικά της σχέδια και να παραμείνει στο σπίτι της στο Σικάγο για τις γιορτές.

«Αρχικά ήλπιζα να μπορώ να προσαρμόσω ένα μέρος του ταξιδιού μου ανάλογα με τις συνθήκες», δήλωσε η Μπέντον. «Ενώ είμαι πλήρως εμβολιασμένη και ακολουθώ τα μέτρα προστασίας εδώ στο Σικάγο, ανησυχούσα για την πιθανότητα ενός απρόσμενου θετικού τεστ και την παραμονή σε καραντίνα στο εξωτερικό».

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) ελέγχει πάνω από 2 εκατ. ανθρώπους τις τελευταίες 4 ημέρες, αν και ο αριθμός παραμένει περίπου 15% χαμηλότερος σε σχέση με τα προ της πανδημίας επίπεδα. Η TSE λέει ότι αναμένει να διενεργήσει έλεγχους σε 30 εκατ. ανθρώπους από τη Δευτέρα έως τις 3 Ιανουαρίου παρόλο που αυξάνονται τα κρούσματα COVID-19 και εξαπλώνεται η «Όμικρον».

Οι αεροπορικές εταιρίες αναφέρουν τις τελευταίες εβδομάδες κάποια αύξηση στις ακυρώσεις. Ωστόσο, εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένεται να ταξιδέψουν οδικώς και να αεροπορικώς για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με συγγενείς και φίλους.

Η Delta Air Lines ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η «Όμικρον» επιβράδυνε τις διεθνείς κρατήσεις καθώς πολλές χώρες επέβαλαν νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Εντ Μπάστιαν δήλωσε στο CNBC ότι η «Όμικρον δεν πρόκειται να επηρεάσει τις κρατήσεις μας για τις γιορτές».

Η United Airlines έχει αυτό τον μήνα το πιο φορτωμένο πρόγραμμα πτήσεων από την αρχή της πανδημίας, με πάνω από 4.000 πτήσεις την ημέρα κατά μέσο όρο κατά τη διάρκεια των εορτών, στα τέλη του έτους. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι πρόσθεσε πάνω από 200 εγχώριες πτήσεις για να καλύψει τη ζήτηση για ταξίδια κατά την εορταστική περίοδο. Αντίστοιχα, η Southwest Airlines ανακοίνωσε χθες ότι η εταιρία βρίσκει ενθαρρυντικές τις τάσεις για ζήτηση τις εορτές.

Στις ΗΠΑ, τα κρούσματα COVID αυξήθηκαν κατά 9% την περασμένη εβδομάδα αλλά έχουν αυξηθεί κατά 57% από τις αρχές Δεκεμβρίου, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters.

Η αύξηση στα κρούσματα COVID-19 στις ΗΠΑ προκαλεί κάποια ανησυχία για το μέλλον των ταξιδιών. Οι φόβοι για την «Όμικρον» και οι νέοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί έχουν οδηγήσει σε αύξηση των ακυρώσεων σε κρατήσεις ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την εταιρία διαδικτυακής αναζήτησης καταλυμάτων Trivago.

Καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται, οι επενδυτές οδήγησαν χθες σε πτώση τις μετοχές των αεροπορικών εταιριών και των ταξιδιωτικών ομίλων. Η μετοχή της United Airlines υποχώρησε κατά 3,3%, ενώ της Royal Caribbean Group υποχώρησε κατά 3,4% αφού 48 άνθρωποι στο κρουαζιερόπλοιο της εταιρίας Symphony of the Seas βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα