back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γερμανία: Νέα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε ο Όλαφ Σόλτς

Διαβάστε επίσης

“Ο κορονοϊός δεν κάνει χριστουγεννιάτικες διακοπές. Γι’ αυτό, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε την εμβολιαστική εκστρατεία με αμείωτους ρυθμούς κατά τη διάρκεια των εορτών”, ανακοίνωσε ο γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψής του με τους πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις των 16 κρατιδίων αποφάσισαν την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων, ενόψει των εορτών και με δεδομένη τη ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα.

Από την Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου, επιβάλλεται περιορισμός στις κοινωνικές επαφές, σε ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους.

Πλαφόν δέκα ατομων τίθεται στις ιδιωτικές συγκεντρώσεις, όταν οι συμμετέχοντες είναι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες. Στην περίπτωση κατά την οποία σε μία συγκέντρωση συμμετέχει έστω και ένα ανεμβολίαστο άτομο, επιτρέπεται να συναντηθεί με άτομα από ένα μόνο νοικοκυριό. Της απαγόρευσης εξαιρούνται οι ανήλικοι έως 14 ετών.

Η πρόσβαση σε χώρους εστίασης συνεχίζει να επιτρέπεται μόνο σε κατόχους πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης. Η λειτουργία των κλαμπ θα ανασταλεί σε όλη την επικράτεια.

Μεγάλης κλίμακας αθλητικές διοργανώσεις, όπως η Bundesliga, θα πραγματοποιηθούν χωρίς θεατές.

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς, ο Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι ο στόχος είναι έως τα τέλη Ιανουαρίου να έχουν λάβει την αναμνηστική δόση άλλοι 30 εκατομμύρια πολίτες, προκειμένου τα ¾ των Γερμανών να είναι τριπλά εμβολιασμένοι.

Νωρίτερα, το Ινστιτούτο Robert Koch αιφνιδίασε και προκάλεσε δυσαρέσκεια στην ομοσπονδιακή και κρατιδιακή ηγεσία της χώρας, δημοσιοποίωντας την εισήγησή του για τον “μέγιστο περιορισμό των κοινωνικών επαφών”, διευκρινίζοντας ότι το μέτρο πρέπει να έχει άμεση ισχύ και διάρκεια έως τα μέσα Ιανουαρίου.

Η επόμενη τηλεδιάσκεψη του Όλαφ Σολτς και των επικεφαλής των ομοσπονδιακών κυβερνήσεων, με στόχο την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων και τον προσδιορισμό των επόμενων βημάτων, είναι προγραμματισμένη για τις 7 Ιανουαρίου.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα