back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΝΒΑ: Συμφωνία παικτών και λίγκας για μεταγραφές λόγω κορονοϊού

Διαβάστε επίσης

Το NBA και η Εθνική Ένωση Παικτών Μπάσκετ (NBPA) κατέληξαν σε συμφωνία, την Κυριακή το βράδυ, σχετικά με τους κανόνες που επιτρέπουν την υπογραφή εφεδρικών παικτών σε ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με πολλές απουσίες λόγω του κορονοϊού.

Οι τροποποιημένοι κανόνες, οι οποίοι περιγράφονταν σε υπόμνημα που διένειμε η λίγκα, τέθηκαν σε ισχύ την Κυριακή το βράδυ και θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τις 19 Ιανουαρίου, οπότε το πρωτάθλημα θα δώσει στις ομάδες περαιτέρω οδηγίες για το πώς θα προχωρήσουν τα πράγματα από εκεί.

Η συμφωνία αναφέρει, ότι οι ομάδες θα μπορούν να υπογράψουν έναν παίκτη για κάθε θετικό κρούσμα που εμφανίζεται στο ρόστερ τους. Έτσι, εάν για παράδειγμα, μια ομάδα έχει πέντε θετικά κρούσματα, θα μπορεί να αποκτήσει πέντε παίκτες.

Εν τω μεταξύ, οι ομάδες θα πρέπει να υπογράψουν τουλάχιστον έναν παίκτη, εάν έχουν δύο θετικά κρούσματα, τουλάχιστον δύο, εάν έχουν τρία θετικά κρούσματα και τουλάχιστον τρεις, εάν έχουν τέσσερα ή περισσότερα θετικά κρούσματα.

Οι παίκτες που θα εντάσσονται στις ομάδες με αυτόν τον τρόπο, δεν θα υπολογίζονται στον ετήσιο μισθό και επίσης δεν θα επιβαρύνουν ενδεχόμενο φόρο πολυτελείας.

Επιπλέον, ως μέρος της συμφωνίας, το NBA και η NBPA συμφώνησαν ότι οι παίκτες με two-way συμβόλαιο δεν θα έχουν πλέον περιορισμό 50 αγώνων (όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί το καλοκαίρι) και θα πληρώνονται με τροποποιημένο ποσοστό, εάν είναι ενεργοί για περισσότερα από 50 παιχνίδια.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα