back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μ. Βέμπερ: Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρέπει να στείλει ισχυρό μήνυμα προς τη Μόσχα

Διαβάστε επίσης

«Ισχυρό μήνυμα» προς τη Μόσχα πρέπει να στείλουν οι ηγέτες των 27 κρατών-μελών στην Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης ανέφερε ο Επικεφαλής της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων από το Στρασβούργο όπου λαμβάνει χώρα η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Παράλληλα, ο κ. Βέμπερ εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στα σύνορα της Ουκρανίας.

«Ανησυχούμε για ό,τι συμβαίνει στα σύνορα της Ουκρανίας και μιλάμε για την πιθανότητα πολέμου σε ευρωπαϊκό έδαφος. Είναι σημαντικό. Θέλω να υπογραμμίσω ότι όλοι θέλουν καλή σχέση με τη Ρωσία, αλλά βλέπουμε την προσέγγιση του Πούτιν για κλιμάκωση» σε πολλούς τομείς, σημείωσε. Επίσης, ο Επικεφαλής της ΚΟ του ΕΛΚ επισήμανε ότι «η κυριαρχία των κρατών δεν είναι κάτι προς συζήτηση. Η Ουκρανία είναι μια ελεύθερη και ανεξάρτητη χώρα και εναπόκειται σε αυτούς και τους δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες να αποφασίσουν για το μέλλον τους» και υπογράμμισε ότι ο πόλεμος δεν είναι εργαλείο για άσκηση πολιτικής. Σε ερώτηση σχετικά με τις σχέσεις της ΕΕ με την Κίνα, ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ανέφερε ότι «είναι ένα από τα αρνητικά στα οποία δεν έχουμε καταφέρει να έχουμε κοινή αντίληψη, πώς να προσεγγίσουμε , πώς να απαντήσουμε στην πρόκληση της Κίνας. Κάναμε κάποια βήματα όπως η συμφωνία προστασίας επενδύσεων.

Αλλά αν δούμε τη γενική προσέγγιση δεν έχουμε βρει ακόμη κοινή γραμμή. Δεν είναι καλό αυτό», ενώ τόνισε ότι «η Ευρώπη χρειάζεται κοινή αντίληψη».

«Πιστεύω ότι θα ήταν το καλύτερο να το κάνουμε με τους Αμερικανούς γιατί πιστεύω ότι κανείς, ούτε η Αμερική ούτε η Ευρώπη, δεν μπορεί να απαντήσει σε αυτή την πρόκληση μόνος. Πρέπει να το κάνουμε μαζί», συμπλήρωσε ο κ. Βέμπερ.

Όσον αφορά στην πανδημία του κορονοϊού, ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει ενίσχυση του ελέγχου στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ «έχοντας στο μυαλό την παραλλαγή Όμικρον Θα πρέπει γενικά να σκεφτούμε να υπάρχει υποχρεωτικό μοριακό τεστ στα εξωτερικά σύνορα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα