back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χ. Ακριτίδης: Αλλάζουν όψη τα κτίρια της Αθήνας. Με επιδότηση του Δήμου, η ανακαίνισή τους

Διαβάστε επίσης

2021-12-14

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα δρομολογεί ο δήμος Αθηναίων, βάσει του οποίου πολίτες και επιχειρήσεις θα μπορούν να ανακαινίσουν – μέσω μιας αρκετά γενναιόδωρης επιδότησης- την πρόσοψη των κτιρίων τους, συμπεριλαμβανομένων και των διατηρητέων νεοκλασσικών.

Η δράση «Όψεις», προβλέπει μεταξύ άλλων «επιδότηση άνω του 40% της αξίας των εργασιών για την εξωτερική ανακαίνιση του κτιρίου, με ελάχιστο ποσό τουλάχιστον 5 χιλιάδες ευρώ», όπως ανέφερε στον Αθήνα 984 ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Ανάπλαση Αθήνας», Χρόνης Ακριτίδης.

Μιλώντας στον Γιώργο Αποστολίδη, πρότεινε μάλιστα για καλύτερα αποτελέσματα, να συνδυαστεί με ανάλογο πρόγραμμα, κυρίως για τους κοινόχρηστους χώρους, στο πλαίσιο του νέου «Εξοικονομώ».

Σύμφωνα με τον κ Ακριτίδη «Οι επιδοτούμενες εργασίες γίνονται από μηχανικό σε συνεργασία με το ΤΕΕ , αφορούν μονώσεις, επισκευές τοιχοποιίας, αλλά και τις όψεις της στέγης με σοβάτισμα, βάψιμο, απομάκρυνση κεραιών και παράνομων διαφημιστικών πινακίδων».
Πρόσθεσε πως «το ίδιο πρόγραμμα εφαρμόστηκε στην περίοδο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, με διάρκεια έως το 2007», ενώ έκανε λόγο για «ορισμένα διαδικαστικά θέματα που θα πρέπει να τακτοποιηθούν», προσδιορίζοντας το χρόνο έναρξης «στα μέσα Ιανουαρίου» οπότε, όπως εκτίμησε, «θα είμαστε έτοιμοι να δεχόμαστε αιτήσεις»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα