back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συρία: Δυνάμεις των ΗΠΑ «απήγαγαν άμαχους» κοντά στη Ντέιρ αζ Ζουρ

Διαβάστε επίσης

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις διεξήγαγαν σήμερα τα ξημερώματα «μεγάλη επιχείρηση» κοντά στην πόλη Ντέιρ αζ Ζουρ, στην ανατολική Συρία, όπου «απήγαγαν αριθμό πολιτών», μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς σημείωσε ωστόσο πως δεν έχει μπορέσει να επαληθεύσει την πληροφορία αυτή από ανεξάρτητες πηγές μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με το SANA, άνδρες των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στην Μπουσέιρα, ανατολικά της Ντέιρ αζ Ζουρ, όπου αιχμαλώτισαν πολίτες.

Από την επαρχία αυτή της Συρίας, που γειτονεύει με το Ιράκ, περνούν οδοί στρατηγικής σημασίας για τον ανεφοδιασμό παραστρατιωτικών ομάδων που υποστηρίζονται από το Ιράν και μάχονται στο πλευρό του στρατού του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Δυνάμεις των ΗΠΑ είναι ανεπτυγμένες σε βάση στην περιοχή ατ Τανφ, νότια της Ντέιρ αζ Ζουρ. Είχαν τοποθετηθεί εκεί στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ). Η οργάνωση αυτή συνεχίζει, παρά την ήττα της και την κατάρρευση του «χαλιφάτου» της, να διεξάγει ανταρτοπόλεμο στο Ιράκ και στη Συρία.

 

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα