back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επιδρομή δυνάμεων του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη – Παλαιστίνιος νεκρός

Διαβάστε επίσης

Μέλη των ένοπλων δυνάμεων του Ισραήλ σκότωσαν Παλαιστίνιο κατά τη διάρκεια επιδρομής που διεξήγαγαν σήμερα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ενημέρωσε νοσοκομείο. Η οργάνωση Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως θρηνεί τον θάνατο του άνδρα, χωρίς να διευκρινίσει εάν ήταν μέλος της.

Σύμφωνα με την ισραηλινή συνοριοφυλακή, μέλη των ειδικών δυνάμεων άνοιξαν πυρ εναντίον Παλαιστίνιων που τους πέταξαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς από μικρή απόσταση αφού συνέλαβαν καταζητούμενο μαχητή στη Νάμπλους, στη Δυτική Όχθη, και κατέσχεσαν τουφέκι εφόδου στο σπίτι του.

Ανακοίνωση του σώματος αυτού αναφέρει πως ένας από τους Παλαιστίνιους που πέταξαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς σκοτώθηκε από πυρά των ισραηλινών στρατιωτικών.

Νοσοκομείο στα κατεχόμενα επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του.

Το Ισραήλ κατέλαβε τη Δυτική Όχθη στον πόλεμο του 1967.

Οι Παλαιστίνιοι οραματίζονται την εγκαθίδρυση ανεξάρτητου κράτους στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Όμως οι ισραηλινοπαλαιστινιακές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις κατέρρευσαν το 2014· δεν μοιάζει να υπάρχει καμιά προοπτική επανέναρξής τους.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα