back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γ. Καραγιάννης: Έργα άνω των 3 δισεκ. ευρώ στην Κρήτη

Διαβάστε επίσης

Στα έργα άνω των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ που υλοποιεί στην Κρήτη το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Κρήτη TV» Ο κ Καραιάννης επισκέφθηκε το νησί στην «σε μια πολύ σημαντική στιγμή για την Κρήτη και την Ελλάδα» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, καθώς το Περιφερειακό Συμβούλιο έδωσε θετική γνωμοδότηση για το μεγαλύτερο τμήμα του ΒΟΑΚ, Χανιά – Ηράκλειο, μήκους 157χλμ. και σύντομα θα έχει το έργο και την περιβαλλοντική αδειοδότηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Όπως είπε ο υφυπουργός Υποδομών, «ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του μεγαλύτερου αυτοκινητόδρομου που θα κατασκευαστεί στην Ελλάδα και ενός από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη». Πρόσθεσε μάλιστα ότι, μέσα στο 2022, υπογράφονται οι συμβάσεις και στήνονται τα πρώτα εργοτάξια στα τμήματα «Χερσόνησος-Νεάπολη», μήκους 22,5χλμ., προϋπολογισμού 290 εκατ. ευρώ, που υλοποιείται μέσω ΣΔΙΤ και «Νεάπολη-Αγ. Νικόλαος», μήκους 14χλμ., προϋπολογισμού 147 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο κ. Καραγιάννης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην οδική ασφάλεια, σημειώνοντας ότι στην Κρήτη καταγράφονται τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία. Υπογράμμισε τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στα ζητήματα της οδικής ασφάλειας και στην κατεύθυνση αυτή εκτελούνται είτε δημοπρατούνται έργα προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στα αεροδρόμια του νησιού διαβεβαίωσε ότι το έργο στο Καστέλι «πάει πάρα πολύ καλά» ενώ για την αξιοποίηση του αεροδρομίου «Καζαντζάκης» διαμήνυσε ότι «δεν θα επιτρέψουμε να γίνει νέο Ελληνικό. Θα δουλέψουμε για να παρουσιάσουμε ένα σχέδιο το οποίο θα αναβαθμίζει όλο το Ηράκλειο».

Στο μέτωπο των μεγάλων έργων εντάσσονται και τα φράγματα, όπως σημείωσε ο κ. Καραγιάννης και έκανε αναφορά στο Φράγμα Ταυρωνίτη, όπου μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός ΣΔΙΤ, στο Φράγμα Πλατύ, που θα δημοπρατηθεί εντός του 2022 και στο Φράγμα Μπραμιανού, ένα σύνθετο έργο, που θα δημοπρατηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Ο υφυπουργός Υποδομών τόνισε τέλος ότι «οι παρεμβάσεις μας στην Κρήτη είναι συνολικές. Προτιμούμε να λέμε λιγότερα λόγια και να προχωράμε μπροστά με πράξεις» και πρόσθεσε ότι «με το πακέτο έργων 3 δισ. ευρώ που υλοποιούμε η Κρήτη θα έχει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή».

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα