back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ περί «VIP ΜΕΘ» – Πλεύρης: Θα λογοδοτήσει

Διαβάστε επίσης

Την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσαν οι χθεσινές καταγγελίες του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που παραμένουν κλειστές για την ενδεχόμενη νοσηλεία VIP προσώπων.

Με παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου οι επίμαχες καταγγελίες εντάσσονται στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται εδώ και καιρό από τις εισαγγελικές αρχές με αφορμή καταγγελίες για θα θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ.

Σε αυτή τη δικογραφία που βρίσκεται ανοιχτή προς διερεύνηση όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας εντάσσονται και οι πρόσφατες καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί η αξιόποινη πράξη της παράβασης καθήκοντος.

Κατέθεσε αναφορά στον Άρειο Πάγο κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ o Θ. Πλεύρης

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατέθεσε ενώπιον του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου αναφορά αξιόποινων πράξεων κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννακου και παντός υπευθύνου «που διακινεί ψευδείς και συκοφαντικές ειδήσεις για δήθεν ύπαρξη κλινών ΜΕΘ που κρατούνται για επιλεγμένα πρόσωπα και δεν διατίθενται στους ασθενείς» , όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Πλέον, όσοι διακινούν τις ψευδείς ειδήσεις θα κληθούν να λογοδοτήσουν, καθώς προκλητικά συκοφαντούν ιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό του ΕΚΑΒ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε το έγγραφο της αναφοράς:

Οικονόμου: Αδιανόητος ο διαχωρισμός ασθενών

«Είναι αδιανόητος ο διαχωρισμός ασθενών που έχουν ανάγκη να μπουν σε ΜΕΘ. Αυτές είναι διαθέσιμες με αποκλειστικά και μόνο ιατρικά κριτήρια. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι αβάσιμος. Είναι τελείως ξένο με την πραγματικότητα, προσβάλλει τους γιατρούς και δηλητηριάζει ένα ήδη τεταμένο κλίμα. Ο κ. Γιαννακος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην Δικαιοσύνη» τόνισε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Εν τω μεταξύ, την πλήρη διαλεύκανση των καταγγελιών της ΠΟΕΔΗΝ, ζήτησε με δήλωση του κατά την περιοδεία του στα Γιάννενα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας καλώντας την κυβέρνηση «να δώσει όλα τα στοιχεία και στη Δικαιοσύνη και στη δημοσιότητα. Πρώτα από όλα, πρέπει να δώσει όλα τα στοιχεία σε σχέση με τον αριθμό των συμπολιτών μας που είναι εκτός ΜΕΘ. Όλα τα στοιχεία σε σχέση με τον αριθμό της θνητότητας των ανθρώπων που είναι διασωληνωμένοι έξω από τις ΜΕΘ. Και να διαλευκάνει μέχρι τέλους, να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, για περιπτώσεις που μπορεί να υπήρξε προτεραιοποίηση με βάση την ιδιότητα του ασθενούς».

Στις καταγγελίες του περί «προώθησης» επώνυμων ασθενών σε ΜΕΘ πιο γρήγορα από άλλους ασθενείς που περιμένουν κρεβάτι επανήλθε μιλώντας στην ΕΡΤ  σήμερα ο προέδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, διερωτώμενος πώς μπορεί το υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει καθημερινά πληρότητα σε ΜΕΘ της τάξης του 97-98% την ώρα που 120 ασθενείς βρίσκονται διασωλημένοι σε απλές κλίνες.

«Δεν έχουμε καμία καταγγελία στην ΕΙΝΑΠ για κενές κλίνες ΜΕΘ. Για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές δεν υπάρχουν VIP ασθενείς. Στο κρεβάτι του νοσοκομείου όλοι είναι ίδιοι» απάντησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη καταλογίζοντάς του ότι δεν έχει καταλάβει τη διαδικασία και τονίζοντας πώς δεν γίνεται επιλογή ασθενών καθώς υπάρχουν κριτήρια.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σε νεότερες δηλώσεις του  επικαλέστηκε την περίπτωση του Μητροπολίτη Αγρινίου ο οποίος μόλις χρειάστηκε διασωλήνωση μέσα σε τρεις ώρες μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, την ώρα που 58χρονος, με υποκείμενα νοσήματα στο ίδιο νοσοκομείο, στο νοσοκομείο Αγρίνιου περίμενε επί πέντε μέρες διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ να αδειάσει κρεβάτι. «Το κατήγγειλε η σύζυγός του, ανάπηρη και η ίδια, και μόλις το θέμα αναδείχθηκε και μέσω της ΕΡΤ, τότε μόνο βρέθηκε κρεβάτι και πήγε στα Γιάννενα. Τότε γιατί δεν παρενέβη εισαγγελέας;» είπε τονίζοντας πως δεν επιρρίπτει ευθύνες ή μομφές στους γιατρούς, απλά διαπιστώνει ότι προκύπτουν ερωτήματα για το πώς γίνεται η διαχείριση και κατανομή των κενών κλινών στο πληροφοριακών σύστημα.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στα νοσοκομεία εκτός από τον Μητροπολίτη Αιτωλοακαρνανίας, Κοσμά και αναφέρθηκε και σε γνωστό δημοσιογράφο.

Ο προεδρος της ΠΟΕΔΗΝ  παρέπεμψε και στον γ.γ. της ΟΕΝΓΕ κ. Παπανικολάου, ο οποίος, όπως σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, είχε κάνει λόγο για ΜΕΘ «καβάτζα» επικαλούμενος συγκεκριμένα στοιχεία

Newsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα