back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσαν οι χθεσινές καταγγελίες του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που παραμένουν κλειστές για την ενδεχόμενη νοσηλεία VIP προσώπων.

Με παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου οι επίμαχες καταγγελίες εντάσσονται στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται εδώ και καιρό από τις εισαγγελικές αρχές με αφορμή καταγγελίες για θα θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ.

Ένα μεταβατικό στάδιο προκειμένου να εμβολιαστούν οι πολίτες που τα πιστοποιητικά νόσησης τους είναι άνω των 3ων μηνών και θα λήξουν το επόμενο διάστημα, θα προβλέπει η σχετική ΚΥΑ που αναμένεται να εκδοθεί αύριο ή το αργότερο έως το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Σχετικά με τους πολίτες άνω των 60 που δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση και έχουν συμπληρώσει επτά μήνες εμβολιασμού, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι από τις 13 Δεκεμβρίου θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι ενώ έβαλε φρένο στα σενάρια περί υποχρεωτικότητας εμβολιασμού από την ηλικία των 50.

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα εμβολιασμού για τα παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών. Η αναμνηστική δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech αδρανοποιεί τη μετάλλαξη Όμικρον, ανακοίνωσαν νωρίτερα οι δύο εταιρείες. Προβλέπουν ότι αν χρειαστεί θα μπορέσουν να έχουν αναπτύξει μέχρι τον Μάρτιο εμβόλιο που θα στοχεύει τη νέα παραλλαγή.

Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού που είχε προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται απόψε. Το επίδομα θα ισούται με το μισό του καταβαλλόμενου μηνιαίου βασικού μισθού. Θα είναι ακατάσχετο και θα καταβληθεί με τη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου.

Με την ίδια τροπολογία μειώνεται ο χρόνος ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης από τους 6 μήνες στους 3 μήνες, ύστερα από εισήγηση της επιτροπής των ειδικών.

Η ανθρωπότητα παραμένει «επικίνδυνα απροετοίμαστη» για την επόμενη πανδημία, προειδοποιεί έκθεση του Παγκόσμιου Δείκτη Ασφάλειας Υγείας, ο οποίος κατατάσσει 195 χώρες ανάλογα με την εκτιμώμενη ικανότητά τους να ανταποκριθούν στις μελλοντικές επιδημίες και πανδημίες. Οι ΗΠΑ καταλαμβάνουν την πρώτη θέση, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 42η.

Απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη, οι τραυματιοφορείς στην περιφέρεια, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. Ταυτόχρονα 5ωρη στάση εργασίας έως τις τρεις πραγματοποιούν και στα νοσοκομεία της Αττικής. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του κλάδου έχει προγραμματιστεί σε μία ώρα έξω από το υπ. Υγείας.

Ιστορικό ρεκόρ 20ετίας καταγράφει ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο, καθώς εκτοξεύθηκε στο 5%. Αύριο αναμένονται οι ανακοινώσεις από την ΕΛΣΤΑΤ. Την κούρσα οδηγούν τα ενεργειακά προϊόντα και ακολουθεί ο κλάδος των τροφίμων, όπου το κύμα ανατιμήσεων είναι μεγάλο. Ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο έκλεισε στο 2,2% και τον Οκτώβριο ενισχύθηκε στο 3,4%.

Άγριο έγκλημα στη Γλυφάδα νωρίς το πρωί όταν ο δράστης 51ενός ετών μαχαίρωσε τον 66χρονο σύντροφο της μητέρας του. Το θύμα μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας όπου και κατέληξε. Ο δράστης παραδόθηκε στις αρχές, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς “τον καθάρισα γιατί είχαμε προσωπικές διαφορές”.

Την προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης που φθάνει ως τα 750 ευρώ θα δουν στον τραπεζικό λογαριασμό τους έως αύριο το βράδυ τα νοικοκυριά που είχαν λάβει πέρυσι την ίδια ενίσχυση. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν υποβάλει αίτηση στην πλατφόρμα my-Θέρμανση μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Έως τις 21 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων σε τουλάχιστον 2 εκατομμύρια μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα…Ο Δημήτρης Κωστάκος έχει τις λεπτομέρειες…

Ένας άνδρας 60 χρονών και ο τριαντάχρονος γιος του συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για τα αίτια της γιγαντιαίας δασικής πυρκαγιάς που εξαπλώθηκε σε σχεδόν 900 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην πολιτεία Καλιφόρνια των ΗΠΑ το καλοκαίρι, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Και ο καιρός: Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα ως αύριο. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σήμερα αρχικά στα δυτικά, ενώ σταδιακά από τη νύχτα θα επεκταθούν στο σύνολο της χώρας. Προβλέπεται ότι θα ακολουθήσει και δεύτερο κύμα, από τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο. Λίγες νεφώσεις σήμερα στην Αττική, που σταδιακά θα αυξηθούν. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 18 βαθμούς Κελσίου. 16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα