back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Μόνο τρεις μήνες, από έξι θα ισχύει το πιστοποιητικό νόσησης, όπως ανακοίνωσε απόψε το Υπ Υγείας, και ενώ είχε προηγηθεί η σχετική εισήγηση της επιτροπής των ειδικών. Αναμένεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την εφαρμογή των μέτρων, η οποία θα εξειδικεύσει τον τρόπο υλοποίησης της 3μηνης ισχύος, καθώς και νομοθετική τροπολογία για τις ειδικές κατηγορίες.

5.899 νέα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 81ένας ασθενείς κατέληξαν, ενώ 709 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς στην πανδημία εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ήπειρος TV1». «Είναι εγκληματικό να πεθαίνουν άνθρωποι εκτός ΜΕΘ τόνισε ο κ. Τσίπρας ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για δημιουργική λογιστική. «Είναι θράσος με 150 ανθρώπους εκτός ΜΕΘ καθημερινά, να επιχαίρεις για αύξηση των κλινών», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως φέτος, σε χρονιά σκληρής πανδημικής κρίσης, μειώνει τον προϋπολογισμό για την Υγεία κατά 800 εκατ. ευρώ».

Η παραλλαγή Όμικρον φαίνεται πως είναι πιο μεταδοτική από τη Δέλτα, αλλά προκαλεί ηπιότερα συμπτώματα, δηλώνει ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η αναμνηστική δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech αδρανοποιεί τη μετάλλαξη Όμικρον, ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο εταιρείες, οι οποίες προβλέπουν ότι θα έχουν αναπτύξει μέχρι τον Μάρτιο ένα εμβόλιο προσαρμοσμένο για τη νέα παραλλαγή.

Νέα μέτρα από τη Δευτέρα και για μία εβδομάδα ανακοίνωσε απόψε ο βρετανός πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον του νέου κορονοϊού. Μεταξύ των μέτρων επαναφορά της τηλεργασίας, χρήση μάσκας στους περισσότερους κλειστούς χώρους και είσοδο στα κέντρα διασκέδασης με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού. Κλείσιμο των σχολείων, περιορισμός της νυχτερινής ζωής και γενίκευση της τηλεργασίας, ανακοίνωσε και η Δανία.

Oι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό, η Λιβύη, οι σχέσεις της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, κυριάρχησαν μεταξύ άλλων στη δίωρη συζήτηση Μητσοτάκη Πούτιν στο Σότσι της Ρωσίας.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η Τουρκία με την επιθετική ρητορική της και τις προκλητικές ενέργειές της, επιμένει να συμπεριφέρεται με τρόπο που δυσχεραίνει την συνεννόηση μεταξύ των κρατών της περιοχής, αλλά και τις προσπάθειες για ειρηνική διευθέτηση των προβλημάτων. Επανέλαβε ότι η Ελλάδα παραμένει πρόθυμη για διάλογο υπό την απαραίτητη προϋπόθεση πλήρους σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης σε συνομιλία του με δημοσιογράφους μετα τη συνάντηση σημείωσε: «Εμείς ξέρουμε πού ανήκουμε, αλλά ταυτόχρονα αναπτύσσουμε τη σχέση που έχουμε με τη Ρωσία». Πάντα εντός της ΕΕ και του NATO, θα επιδιώκουμε αποκλιμάκωση κι όχι μια ρητορική έντασης».

Για περιεκτικές και αποτελεσματικές συνομιλίες έκανε λόγο ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, o οποίος αναφερόμενος στο Κυπριακό σημείωσε πως «υποστηρίζουμε τη λύση διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας».

Η αποστολή Αμερικανών στρατιωτών στην Ουκρανία για να αποτρέψουν μια ενδεχόμενη εισβολή της Ρωσίας «δεν είναι στο τραπέζι», διαβεβαίωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, o οποίος πάντως ξεκαθάρισε στη χθεσινή του συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του, ότι οι οικονομικές συνέπειες για τη Ρωσία εάν εισβάλλει στην Ουκρανία, θα είναι άνευ προηγουμένου. «Είμαι βέβαιος ότι ο ΠΟύτιν έλαβε το μήνυμα» σημείωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Με πιθανές «συνέπειες» για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream-2 που συνδέει τη Ρωσία με τη Γερμανία, στην περίπτωση εισβολής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, απείλησε σήμερα τη Μόσχα και ο νέος καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς.

Για «στρατηγικές και μαζικές συνέπειες» σε περίπτωση επίθεσης έκανε λόγο και η Γαλλία.

Σήμερα πάντως ο Βλαντιμίρ Πούτιν ερωτηθείς για το εάν η Μόσχα επιτεθεί στην Ουκρανία, απάντησε ότι αν και η Ρωσία έχει φιλειρηνική πολιτική, «δικαιούται να εξασφαλίσει την ασφάλεια της».

«Eίτε χάσω είτε κερδίσω θα παλεύω πάντα για το ΠΑΣΟΚ», δήλωσε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο Γιώργος Παπανδρέου. Αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, σημείωσε ότι συνέβαλε «στη μεγάλη συμμετοχή» των πολιτών στις κάλπες. «Δεν είναι ευχαριστημένοι οι προοδευτικοί πολίτες ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τη ΝΔ. Ο κόσμος έχει την ελπίδα για νέα πολιτική από τη δική μας παράταξη», σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Περισσότερα από 537 εκατομμύρια ευρώ έχασαν το 2020 σε τζίρο οι πολύ μικρές επιχειρήσεις της εστίασης μόνο στην Αττική την πρώτη χρονιά της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με έρευνα της ICAP, για το επαγγελματικό επιμελητήριο Αθηνών.

Ποινική δίωξη για το αδίκημα της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, ασκήθηκε σε βάρος δυο 28χρονων οι οποίοι παρενόχλησαν σεξουαλικά δυο ανηλικα κορίτσια χθες στο κέντρο της Αθήνας.

Την μείωση του απαιτούμενου αριθμού ημερών ασφάλισης για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας από κατ’ ελάχιστον 100 σε 50 ημέρες για τους εποχικά απασχολούμενους, προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε στην Βουλή το υπουργείο Εργασίας. Η ρύθμιση καλύπτει κατ αρχάς τους εργαζόμενους σε τουρισμό-επισιτισμό

Δύο θετικά κρούσματα βρέθηκαν απόψε στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Οι ποδοσφαιριστές του δικεφάλου του Βορρά υποβλήθηκαν στα καθιερωμένα τεστ ενόψει του αυριανού ευρωπαϊκού παιχνιδιού με τη Λίνκολν.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν από το μεσημέρι σε 5 με 6 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 10 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα