back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Περίπου δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση που είχαν στο Σότσι της Ρωσίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. «Θα ήθελα να επισημάνω με ικανοποίηση ότι οι Ελληνορωσικές σχέσεις δεν χάνουν τον ρυθμό τους» τόνισε ο κ. Πούτιν, μιλώντας για την αύξηση στο διμερές εμπόριο παρά την πανδημία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ευχαρίστησε για τη φιλοξενία, κάνοντας λόγο για «γέφυρα ενδυνάμωσης» μεταξύ των λαών.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται σήμερα και συμπίπτει με την επέτειο των 200 χρόνων της εθνικής ανεξαρτησίας, σε έναν αγώνα όπου η ομόθρησκη Ρωσία είχε καθοριστικό ρόλο. Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν τα κοινά που ενώνουν τις δύο χώρες.

Στο μέτωπο της πανδημίας, διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα οι “σκληροί δείκτες” των θυμάτων και των διασωληνωμένων, με παράλληλη, όμως, “έκρηξη” των εμβολιασμών.

Η μετάλλαξη Όμικρον είναι εδώ, αλλά οι επιστήμονες καθησυχάζουν, καθώς, όπως λένε, έχει μεν υψηλότατη μεταδοτικότητα, αλλά ηπιότερα συμπτώματα. Και καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό και από τα υπάρχοντα εμβόλια.

Να μειωθεί στους 3 μήνες η διάρκεια της ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης, εισηγείται η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Η 3η δόση του εμβολίου αδρανοποιεί την παραλλαγή «Ο» λένε Pfizer, Biontech – Το στέλεχος Όμικρον του κορονοϊού έχει εντοπισθεί σε 57 χώρες, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Διαψεύδει ως fake news ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τις καταγγελίες ότι κρατούνται κλίνες ΜΕΘ ή γίνεται επιλεκτική εισαγωγή ασθενών.

«Για κάθε πολίτη που χρειάζεται πρόσβαση σε ΜΕΘ και αυτή δεν υπάρχει, η ευθύνη έχει όνομα: Κυριάκος Μητσοτάκης», σχολίασε o εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Την ίδια ώρα, αντιμέτωποι, πλέον με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο ετών οι γονείς που δεν επιτρέπουν στα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο, αντιδρώντας στα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.

Έως τις 31 Ιανουαρίου η παράταση για την υποβολή του Πόθεν Έσχες.

Σε νέο γύρο προεκλογικής τροχιάς έχουν εισέλθει Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου ενόψει της τελικής αναμέτρησης για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ. Στο μεταξύ έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση για τη διεξαγωγή ενός νέου debate μεταξύ των δύο υποψηφίων προέδρων.

Μόνο με σύμφωνη γνώμη Δημάρχου η κινητικότητα υπαλλήλων Δήμου.

H γκαλερί Καψιώτη στον Πειραιά αποχαιρετά τον χρόνο που φεύγει και υποδέχεται τον νέο που έρχεται με την χριστουγεννιάτικη ομαδική έκθεση Ζωγραφικής και Γλυπτικής των συνεργατών της. Η Μαρία Βασιλοπούλου θα μας πει περισσότερα…

Τα βλέμματα, όλης της Ευρώπης, κι όχι μόνον, είναι στραμμένα σήμερα στη Γερμανία, όπου ο Σοσιαλδημοκράτης, Όλαφ Σολτς, παίρνει τη θέση του στο τιμόνι της Καγκελαρίας, ως επικεφαλής του κυβερνητικού συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων και Φιλελευθέρων.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση της νέας γερμανικής ηγεσίας τόσο στο ζήτημα της πανδημίας, όσο και στο ζήτημα των οικονομικών της Ευρωζώνης. “Ευχαριστούμε αγαπητή Άγκελα, που έκανες τόσα για εμάς” – έτσι αποχαιρετά μέσω fb την κ. Μέρκελ ο Εμανουέλ Μακρόν.

Συνετρίβη στρατιωτικό ελικόπτερο του ινδικού στρατού που μετέφερε τον αρχηγό του Επιτελείου Άμυνας Μπιπίν Ραουάτ στην πολιτεία Ταμίλ Ναντού της νότιας Ινδίας.
13 νεκροί ανάμεσά τους ο κυβερνητικός αξιωματούχος και η σύζυγός του

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν αναμένονται αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 15 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα