back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Την πρώτη συνάντηση ως πρωθυπουργός με τον Ρώσσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν θα έχει σε λίγη ώρα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Σότσι στη Ρωσία.

Πρωτοβουλία της τελευταίας στιγμής από τον πρόεδρο της Ρωσίας είναι η συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό να μην γίνει στο Κρεμλίνο, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί. Σύμφωνα με Έλληνες διπλωμάτες, η αλλαγή αυτή ερμηνεύεται ως πρόθεση της Ρωσίας για αναβάθμιση των ελληνο-ρωσικών σχέσεων, καθώς όπως είναι γνωστό ο Βλάντιμιρ Πούτιν επιλέγει το Σότσι για όλες τις σημαντικές συναντήσεις του με ξένους ηγέτες.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν τόσο οι σχέσεις των δύο χωρών, όσο και οι περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις. Ιδιαίτερη έμφαση αποδίδεται στους τομείς της οικονομικής συνεργασίας, της ενέργειας, του τουρισμού, αλλά και του Πολιτισμού και της Παιδείας δεδομένου και ότι το 2021 έχει ανακηρυχθεί έτος Ιστορίας Ελλάδας- Ρωσίας.

Το στέλεχος Όμικρον του κορονοϊού έχει εντοπισθεί σε 57 χώρες, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες για να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα των εμβολίων ενώ αναφερόμενοι στις 212 μολύνσεις με το στέλεχος αυτό, οι οποίες εντοπίσθηκαν σε 18 χώρες της ΕΕ, επισημαίνεται πως η πορεία της νόσου ήταν «ασυμπτωματική ή ήπια».

Αδιανόητο χαρακτήρισε το γεγονός να γίνονται διακρίσεις σε ασθενείς των ΜΕΘ ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Απαντώντας σχετικά με τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για ΜΕΘ που παραμένουν κλειστές για VIP ασθενείς. Τόνισε ότι αν υπάρχουν στοιχεία, πρέπει να καταγγελθούν και να διερευνηθούν χωρίς καμία αμφιβολία.

Kαι να πάμε στη Γερμανία όπου ο σοσιαλδημοκράτης Όλαφ Σολτς εξελέγη πριν από λίγο Καγκελάριος από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, με 395 ψήφους επί συνόλου 736 βουλευτών καθώς όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα, δεν τον ψήφισαν 21ένας βουλευτές των κομμάτων που συνθέτουν τη νέα κυβέρνηση συνασπισμού.

Ο νεοεκλεγείς Καγκελάριος θα μεταβεί στο Προεδρικό Ανάκτορο προκειμένου να του ανατεθούν τα νέα του καθήκοντα από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Εγώ πιστεύω ότι οι ψηφοφόροι δεν είναι όπως παλιά. Ο κόσμος έχει κριτήριο και αποφασίζει μόνος του. Εγώ έχω θέσει τρεις άξονες τόνισε στον Αθήνα 9.84 ο Παύλος Γερουλάνος επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης “Αθήνα είσαι εσύ.

Αν εκλεγεί μη κοινοβουλευτικός π.χ ο Ανδρουλάκης, ποιος θα εκπροσωπεί το κόμμα στην Βουλή; Θα πρότεινα στην κοινοβουλευτική τον πρώτο σε ψήφο κοινοβουλευτικό από την εκλογική διαδικασία, πρόσθεσε.

Τον τρόμο έζησαν χθες βράδυ δύο ανήλικα κορίτσια στο κέντρο της Αθήνας. Λίγο μετά τις 10, στην οδό Ερμού, αντιμετώπισαν δύο 28χρονους οι οποίοι τις πλησίασαν και άρχισαν να τις παρενοχλούν σεξουαλικά. Τα κορίτσια, 13 και 14 ετών, προσπάθησαν να ξεφύγουν χωρίς να τα καταφέρουν με αποτέλεσμα να παρέμβουν αστυνομικοί της ομάδας Δράση, οι οποίοι συνέλαβαν τους 28χρονους και τους οδήγησαν σε αστυνομικό τμήμα.

Για τις 10 Ιανουαρίου 2022 προσδιορίστηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη για την υπόθεση της Folli Follie. Ο ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο γιος του, η σύζυγος του και άλλοι 10 κατηγορούμενοι έχουν παραπεμφθεί σε δίκη κατά περίπτωση για πέντε αδικήματα, μεταξύ αυτών και εκείνο της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης.

Το «blood -e», σε συνεργασία με το αντικαρκινικό νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας», πραγματοποιούν στην δημοτική αγορά της Κυψέλης αιμοδοσία για τις ανάγκες των ανθρώπων που δίνουν μάχη με τον καρκίνο από τις 9 το πρωί έως και τη μία και μισή μετά το μεσημέρι. Περισσότερα θα μας πει ο Κώστας Κορέλλης…

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 15 βαθμούς Κελσίου. 14 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα