back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο πρωθυπουργός συναντάται με τη νέα ηγεσία του Ισραήλ – Τριμερής Ελλάδος, Κύπρου, Ισραήλ

Διαβάστε επίσης

Την πρώτη επίσημη επίσκεψη μετά την αλλαγή πολιτικής ηγεσίας στο Ισραήλ, θα πραγματοποιήσει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα έχει επαφές με τον νέο πρωθυπουργό, Ναφτάλι Μπένετ και με τον νέο Πρόεδρο του Ισραήλ Ιτσχάκ Χέρτζογκ, ενώ θα λάβει μέρος και στην  τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ με την συμμετοχή και του Νίκου Αναστασιάδη. 

   Εκτίμηση της Αθήνας είναι πως η επίσκεψη αυτή αναμένεται να επιβεβαιώσει τον στρατηγικό χαρακτήρα των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ, την ενίσχυση της συνεργασίας σε τομείς όπως η πανδημία, η υψηλή τεχνολογία και η κλιματική αλλαγή, καθώς και την συμβολή του τριμερούς σχήματος συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου στην ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή.
.
Η Τριμερής Σύνοδος θα αποτελέσει ευκαιρία για ανασκόπηση των τελευταίων εξελίξεων στην περιοχή και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι τρεις χώρες, συμπεριλαμβανομένου του αποσταθεροποιητικού ρόλου της Τουρκίας, αλλά και για περαιτέρω ενίσχυση της ήδη στενής συνεργασίας τους.
Στην ατζέντα της Τριμερούς θα βρεθούν επίσης η συνεργασία στην ενέργεια, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την Πολιτική Προστασία, ενώ οι τρεις ηγέτες αναμένεται να υιοθετήσουν Κοινή Διακήρυξη.
Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ είναι προγραμματισμένη για τις 11:15, ενώ στις 12.30 οι τρεις ηγέτες προβλέπεται να κάνουν δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης και θα ακολουθήσουν οι εργασίες της Τριμερούς.
Απόστολος Χονδρόπουλος
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα