back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επικοινωνία Μπλίνκεν – Μητσοτάκη ενόψει της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Πούτιν

Διαβάστε επίσης

Λίγες ώρες πριν τη σημερινή αναχώρηση του πρωθυπουργού για το Ισραήλ και δύο 24ωρα πριν από τη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χθες το βράδυ επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ ‘Αντονι Μπλίνκεν .

Τη σχετική είδηση ανάρτησε στο Twitter ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, γράφοντας πως συζητήθηκαν αρκετά από τα ανοικτά ζητήματα των δύο χωρών, μετά και την υπογραφή της πενταετούς ανανέωσης της αμυντικής συνεργασίας ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ελλάδα.

Ο κ. Μπλίνκεν σημειώνει πως συνομίλησε με τον κ. Μητσοτάκη για θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις των δύο κρατών, αλλά και για τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στην ασφάλεια και στη σταθερότητα της Ευρώπης. «Μαζί συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους μας», κατέληξε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός ΥΠΕΞ στο μήνυμά του.

Επιστρέφοντας από το Ισραήλ ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στην Ρωσία όπου την Τετάρτη θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Σότσι, το διάσημο θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας .

Η συνάντηση της Τετάρτης θα είναι η πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών μετά την εκλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς η προγραμματισμένη για τις 25 Μαρτίου 2021 επίσκεψη του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Αθήνα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση ακυρώθηκε λόγω πανδημίας.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε μία κρίσιμη συγκυρία, στην οποία κυρίαρχο ζήτημα είναι η ενεργειακή κρίση και το Ουκρανικό.

Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα