back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Απογραφή αστέγων προανήγγειλε η Δόμνα Μιχαηλίδου

Διαβάστε επίσης

Την απογραφή των αστέγων, η οποία θα εφαρμοστεί καθολικά, το αργότερο το Μάρτιο του 2022 και την θεσμοθέτηση μηχανισμού σταθερής επικοινωνίας και συνεργασίας, μεταξύ των φορέων αυτοδιοίκησης και κεντρικής διοίκησης με σκοπό να απλοποιηθούν οι διαδικασίες παροχής υπηρεσιών, προανήγγειλε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο.

Παράλληλα, η υφυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία», το οποίο η κυβέρνηση θέσπισε ως μόνιμη κρατική παροχή, αλλά και στο πρόγραμμα «Δημιουργία δικτύου κοινωνικά και οικονομικά προσιτής κατοικίας».

Στόχος του προγράμματος, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με 1.570.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι η αξιοποίηση κατοικιών του κέντρου οι οποίες δεν κατοικούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κύριοι ωφελούμενοι θα είναι άτομα και οικογένειες που κινδυνεύουν ή βιώνουν έλλειψη στέγης.

Αναφερόμενη στην στήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας, η Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε ότι:

  • Αυξήθηκε κατά 15% το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα για όλους τους δικαιούχους.
  • Διευρύνθηκε τους δικαιούχους του ΕΕΕ με την ένταξη αστέγων και κακοποιημένων γυναικών που διαμένουν σε φορείς φιλοξενίας.
  • Αυξήθηκε κατά 34% το Επίδομα Στέγασης.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα