12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των πολιτών για να εμβολιαστεί πιο νωρίς με την 3η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Ήδη πάνω από μισό εκατομμύριο ραντεβού κλείστηκαν έως σήμερα το πρωί , μόλις 36 ώρες μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας.

Από αύριο αρχίζει και η διανομή των self test. Το αυτοδιαγνωστικό τεστ μπορούν να το λάβουν δωρεάν από τα φαρμακεία όλοι οι πολίτες, εμβολιασμένοι ή μη. Στόχος η καλύτερη δυνατή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και η αποφυγή της διασποράς του ιού την περίοδο των εορτών. Η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί από τις 3 Ιανουαρίου.

Μεγάλη προσέλευση ψηφοφόρων στις εσωκομματικές κάλπες του Κινήματος Αλλαγής καταγράφεται από το πρωί καθώς είναι ενδεικτικό ότι λίγο μετά τις 14:30 είχαν προσέλθει στις κάλπες περίπου 150.000 ψηφοφόροι, ενώ μέσα σε μία ώρα από τις 13:00 μέχρι τις 14:00 ψήφισαν περίπου 24.000 άτομα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) η ψηφοφορία γίνεται με ρυθμό περίπου 500 ψήφους ανά λεπτό. Ωστόσο υπάρχουν ενστάσεις από ορισμένα επιτελεία για την παράταση της ψηφοφορίας . Οι υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος, αλφαβητικά είναι: Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Παπανδρέου και Παύλος Χρηστίδης.

Θεία Λειτουργία στο Μέγαρο Μουσικής θα τελέσει στις πέντε παρά τέταρτο το απόγευμα ο Πάπας Φραγκίσκος. Κλειστός από τις 12 το μεσημέρι ο σταθμός του Μετρό, “Μέγαρο Μουσικής”, ενώ απαγορεύονται και οι συγκεντρώσεις.

Το πρωί ο Ποντίφικας συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε τους πρόσφυγες στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Καρά Τεπέ στη Λέσβο. “Τα μάτια σας, μας ζητούν να μην στρέψουμε το βλέμμα προς άλλη μεριά. Είμαι εδώ για να δω τα πρόσωπά σας, να σας κοιτάξω στα μάτια”, τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Πάπας. Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας ευχαρίστησε τους Λέσβιους για τις θυσίες που υπέμειναν όλα αυτά τα χρόνια της μεταναστευτικής κρίσης και ευχήθηκε η Παναγία να μας διδάξει ότι ο άνθρωπος είναι πάνω από ιδεολογίες.

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, χαρακτήρισε τον Πάπα, προστάτη των φτωχών και των κατατρεγμένων ενώ κατά τον χαιρετισμό της τόνισε :“Η παρουσία σας εδώ στέλνει μήνυμα ελπίδας σε ανθρώπους που έχουν βιώσει τον πόλεμο, τις πολιτικές διώξεις, την ακραία φτώχια”.

Κυριακάτικη μαζική επιχείρηση καθαριότητας και απολύμανσης στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας σήμερα, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. “Ολόκληρος ο μηχανισμός μας σε μία διαρκή προσπάθεια να παραμένουν καθαροί και να απολυμαίνονται όλοι οι δημόσιοι χώροι για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και ειδικά στα σημεία που βρίσκονται οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες, οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες της Αθήνας” το μήνυμα του αρμόδιου αντιδημάρχου της Αθήνας, Νίκου Αβραμίδη.

Δεύτερη και τελευταία ημέρα σήμερα του Χριστουγεννιάτικου Bazaar του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Οι Φίλοι του Παιδιού», στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στον Κεραμικό. Με την συμμετοχή πολυάριθμων πρεσβειών, το Σωματείο διοργανώνει, ως τις 8 το βράδυ, μια χαρούμενη γιορτή με γεύσεις, μουσικές, ήθη και έθιμα πολλών χωρών. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου του Σωματείου.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ…

Στις πέντε και τέταρτο : Ιωνικός – ΠΑΟΚ.

Επτά και μισή: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός και

Άρης – Αστέρας Τρίπολης.

Και ο καιρός…

Νέα επιδείνωση από αύριο και για το επόμενο διήμερο προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Αναμένονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα