back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21ο Διεθνές Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Σωματείου «Οι Φίλοι του Παιδιού»

Διαβάστε επίσης

Το καθιερωμένο Διεθνές Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Οι Φίλοι του Παιδιού», πραγματοποιείται για 21η χρονιά στις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2021,από τις 10.00 π.μ. έως τις 8.00 μ.μ., στο Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ. στον Κεραμεικό. Τα έσοδα του Bazaar θα διατεθούν για τη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού και του συστεγαζόμενου Νηπιαγωγείου, στο Μεταξουργείο και για την ενίσχυση του έργου του Σωματείου.

Για μια ακόμη φορά, με την πολύτιμη συμμετοχή πολυάριθμων πρεσβειών, το Σωματείο φιλοξενεί μια χαρούμενη παγκόσμια γιορτή με γεύσεις, μουσικές, ήθη και έθιμα από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Σ’ έναν Χριστουγεννιάτικα διακοσμημένο χώρο, οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν σπιτικά γλυκά, χριστουγεννιάτικα στολίδια, ρούχα, βιβλία, παιχνίδια και μοναδικά δώρα.

«Ετοιμαστείτε για πεντανόστιμες λιχουδιές από όλο τον κόσμο, για υπέροχα δώρα σε εξαιρετικές τιμές για εσάς και τους αγαπημένους σας, καθώς και για εξωτικούς χορούς από διάφορα μέρη του πλανήτη» αναφέρουν στο κάλεσμά τους τα μέλη του Σωματείου, επισημαίνοντας ότι «ο ημι-υπαίθριος χώρος του Παλιού Αμαξοστασίου είναι ιδανικός για την εκδήλωση καθώς είναι ανοιχτός από δύο μεριές και διαθέτει πολύ ψηλό ταβάνι. Έχουμε λάβει όλα τα δυνατά μέτρα για την προστασία των επισκεπτών του Bazaar μας, όπως και των εθελοντών των πρεσβειών και του Σωματείου».

 «Οι Φίλοι του Παιδιού»

Το Σωματείο  «Οι Φίλοι του Παιδιού» ιδρύθηκε το 1987 στην Αττική. Είναι μη κερδοσκοπικό και διοικείται από εικοσαμελές Διοικητικό Συμβούλιο. Η έδρα του βρίσκεται στην οδό Στησιχόρου 15 στο κέντρο της Αθήνας.

Βασικό σκοπό του Σωματείου αποτελεί η φροντίδα του παιδιού άπορων (μονογονεϊκών ή μη) οικογενειών με κοινωνικο-οικονομικά ή ενδοοικογενειακά προβλήματα μέχρι την ενηλικίωσή τους. Καλύπτονται απαραίτητες ανάγκες τους με δωρεάν μηνιαίες παροχές, όπως φαρμακευτικό υλικό, ιατρικές εξετάσεις, τρόφιμα, λογαριασμοί, ενοίκια, δίδακτρα, ψυχαγωγία, κ.ο.κ.. Προτεραιότητα δίνεται στα ανασφάλιστα παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Μέχρι και σήμερα, έχει προσφέρει βοήθεια σε  πάνω από 14.625 παιδιά και 6.300 οικογένειες.

Το 2007 το Σωματείο ίδρυσε τον Παιδικό Σταθμό, που εδρεύει στη διεύθυνση Καλυψούς 8, Κεραμεικός και, το 2021, στον ίδιο χώρο, Νηπιαγωγείο. 
Οι οικονομικοί του πόροι προέρχονται αποκλειστικά από συνδρομές μελών, δωρεές, χορηγίες σε είδος και από έσοδα εκδηλώσεων ψυχαγωγικού χαρακτήρα.  Δεν επιχορηγείται από το κράτος.

Επιμέλεια: Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα