back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος Ισπανίας

Διαβάστε επίσης

Η πανδημία, οι εμβολιασμοί, το Ταμείο Ανάκαμψης και η πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας βρέθηκαν στο επίκεντρο του δείπνου που είχε απόψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ισπανία και πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος, Πάμπλο Κασάδο, σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν την ανάγκη για εμβάθυνση της ευρωπαϊκής αμυντικής συνεργασίας, ενώ στο μέτωπο του μεταναστευτικού συμφώνησαν στην ανάγκη για χάραξη κοινής μεταναστευτικής πολιτικής στην ΕΕ τονίζοντας ότι οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις.

Οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν, δε, στη σημασία του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους Δικαίου από όλες τις χώρες της περιοχής.

Μητσοτάκης και Κασάδο συζήτησαν ακόμη για την τουρκική προκλητικότητα, αλλά και για τις πρόσφατες αποφάσεις της ισπανικής κυβέρνησης Σάντσεθ να προχωρήσει σε πώληση αμυντικού υλικού στην ‘Αγκυρα. Μάλιστα, ο Πάμπλο Κασάδο υπεραμύνθηκε της εδαφικής ακεραιότητας των χωρών μελών της ΕΕ και τόνισε την ανάγκη αλληλεγγύης ανάμεσα στα κράτη μέλη, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Παρόντες στο δείπνο ήταν ο βουλευτής και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου, καθώς και η Ισπανίδα ομόλογός του Βαλεντίνα Μαρτίνεθ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα