back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Στους τρεις μήνες η 3η δόση του εμβολίου – Ανοίγει απόψε η πλατφόρμα

Διαβάστε επίσης

Στους τρεις μήνες θα χορηγείται η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, όπως αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή της Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Την σχετική απόφαση ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους σε έκτακτη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, ανέλυσε όλα τα διεθνή και εγχώρια δεδομένα και την εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον και κατέληξε στα εξής:

Η τρίτη αναμνηστική δόση σε άτομα 18 ετών και άνω, θα χορηγείται σε 3 μήνες.

Σε όσους είχε προηγηθεί νόσηση, ο εμβολιασμός θα γίνεται 3 μήνες μετά τη διάγνωση.

Για όσους έχουν λάβει το εμβόλιο Johnson & Johnson, η αναμνηστική δόση θα εξακολουθήσει να χορηγείται έπειτα από δύο μήνες.
Η πλατφόρμα των ραντεβού ανοίγει σήμερα το βράδυ και ο κ. Μ. Θεμιστοκλέους εκτιμά ότι η νέα αυτή αλλαγή αφορά περίπου 2 εκατομμύρια άτομα.
Απαντώντας σε ερωτήσεις για το διάστημα των 3 μηνών καθώς οι περισσότεροι μιλούσαν για εμβολιασμό με την τρίτη δόση μετά τους 4 μήνες, ο κ. Θεμιστοκλέους διευκρίνισε ότι κι άλλες χώρες, όπως η Αγγλία, έχουν μειώσει το χρονικό διάστημα μεταξύ της δεύτερης και της τρίτης δόσης. Η Επιτροπή προχώρησε στην απόφαση με βάση τα επιστημονικά δεδομένα τα εγχώρια και άλλων χωρών.

Σε ότι αφορά τα ραντεβού, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι ο προγραμματισμός για την πρώτη δόση θα έχει πάντα προτεραιότητα στο σύστημα έναντι της αναμνηστικής δόσης, για να μην υπάρχει καθυστέρηση πέραν των 3-4 ημερών. Στόχος, είπε, είναι όσοι έχουν εμβολιαστεί μέχρι τέλος Αυγούστου να βρίσκουν ραντεβού έως τα μέσα Ιανουαρίου.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα