back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Εορτινά» 2021 στη γκαλερί Καψιώτη – Η έκθεση θεσμός έγινε 20 χρονών και επιστρέφει

Διαβάστε επίσης

«Η τέχνη δεν είναι αυτό που βλέπεις, αλλά αυτό που κάνεις τους άλλους να δουν»
Edgar Degas

Όπως κάθε χρόνο η γκαλερί Καψιώτη αποχαιρετά το χρόνο που φεύγει και υποδέχεται το νέο που έρχεται με την χριστουγεννιάτικη ομαδική έκθεση Ζωγραφικής και Γλυπτικής των συνεργατών της.

Μανώλης Χάρος, Άτιτλο

Πιστή στο ραντεβού της με το φιλότεχνο κοινό, η έκθεση «Εορτινά» που φέτος κλείνει 20 χρόνια εγκαινιάζεται την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 17.00- 22.00 μ. μ και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021.

Στη δύσκολη εποχή που ζούμε η τέχνη λειτουργεί ως «ίαση» για τα μάτια την ψυχή και το νου.

Σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες παρουσιάζουν έργα που θα κάνουν το θεατή να αναπολήσει τις πιο όμορφες γιορτές της ζωής του.

Το βλέμμα θα ταξιδέψει με νοσταλγία στο χθες και θα ατενίσει με αισιοδοξία το αύριο.

Γιάννης Ψυχοπαίδης, Αλεξανδρινό
Δάφνη Αγγελίδου, Δέντρο σε κόκκινο

Φως, χαρά, ελπίδα είναι το μήνυμα που δίνουν έργα μικρών και μεγάλων διαστάσεων, από καλλιτέχνες ζωγράφους και γλύπτες, συνεργάτες της Γκαλερί, για να αποδείξουν ότι η τέχνη έχει την ικανότητα να αντιστέκεται .

Η έκθεση «Εορτινά» που πραγματοποιείται στην γκαλερί εδώ και είκοσι χρόνια, λίγο πριν τις γιορτές, είναι ένα μικρό πανόραμα των νέων τάσεων της σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας με αναφορές από τον Ρεαλισμό, τον Υπερρεαλισμό έως την αφαίρεση.

Χρήστος Παλλαντζάς, Νεκρή φύση
Χρύσα Βέργη, Lake Fragment

Στη φετινή έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί:

Ζωγράφοι: Δ.Αγγελίδου, Γ.Αδαμάκης, Σ.Αδριανός, Μ. Αποστόλου, Χ.Βέργη, Σ.Βατανίδης, Ο. Βερυκάκη, Δ.Γούναρη, Σ.Δασκαλάκης, Τ.Δήμος, Ρ.Καπελιάρη, Δ.Κουβάτσου, Π.Κάνιστρα, , Μ. Κτιστοπούλου, Ρ.Μπαίκας, Χ.Μπότσογλου, Χ.Παλλαντζάς, Μ.Παντελιάς , Η. Παπανικολάου, Β.Ρήνας, Κ.Ράμμος, Γ.Ρόρρης, Σ.Σόρογκας, Π.Σιάγκρης, Β.Σολιδάκης, Κ.Τόλης, Μ.Χάρος, Γ.Ψυχοπαίδης

Γλύπτες: Σ.Γαβαλάς, Ν.Καλαφάτης, Α.Καστρινάκης, Δ.Ματαράγκας, Α.Παναγιωτίδης
Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Σοφία Καψιώτη.

Το έργο της φετινής πρόσκλησης φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Γιάννης Ψυχοπαίδης.
Ο τίτλος του έργου είναι «Αλεξανδρινό».

«Εορτινά»: Μια έκθεση ετών 20

Ήταν το 2001 που τα «Εορτινά» παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στους φιλότεχνους του Πειραιά και από τότε έγιναν «θεσμός» με φανατικό κοινό.

Στη διάρκεια των είκοσι χρόνων της ιστορίας της έκθεσης, σπουδαίοι Έλληνες καλλιτέχνες παρουσίασαν τα έργα τους στα «Εορτινά».

Ανάμεσα τους ο Δημήτρης Μυταράς, ο Αλέκος Φασιανός, ο Γιάννης Τσαρούχης, ο Γιώργος Κόρδης ο Παύλος Σάμιος, ο Γιάννης Ψυχοπαίδης, ο Σωτήρης Σόρογγας, ο Δημοσθένης Κοκκινίδης, ο Γιώργος Σταθόπουλος, ο Βασίλης Σπεράντζας, ο Κώστας Πανιάρας, ο Παναγιώτης Τέτσης, ο Γιώργος Ρόρρης, ο Χρήστος Μποκόρος , ο Χρήστος Παλλαντζάς, η Χρύσα Βέργη, η Δάφνη Αγγελίδου, ο Μανώλης Χάρος, ο Μίλτος Παντελιάς, η Ειρήνη Γκόνου, η Μαρία Κτιστοπούλου, ο Κώστας Ράμμος, ο Βαγγέλης Ρήνας και πολλοί ακόμα.

Η γκαλερί Καψιώτη με συνέπεια και προσήλωση στις αρχές της που έχουν ως θεμέλιο λίθο τον σεβασμό στους καλλιτέχνες και στο κοινό και το πάθος για τα σπουδαία έργα τέχνης δημιούργησε άρρηκτες σχέσεις εμπιστοσύνης τόσο με τους συνεργάτες όσο και με τους επισκέπτες της και έγινε το «στέκι» όσων αγαπούν την τέχνη.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος περιμένει τους φίλους της για να τους παρουσιάσει τα «Εορτινά» έργα τέχνης που δημιούργησαν οι καταξιωμένοι συνεργάτες της.

Ταυτότητα Εκδήλωσης

«Εορτινά» 2021
Διάρκεια έκθεσης: 3 -31 Δεκεμβρίου 2021

Εγκαίνια: Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 -17.00- 22.00 μ.μ
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10:00 – 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00 – 14:00 & 17:30 – 21:00 (Κατά την περίοδο των εορτών η Γκαλερί ακολουθεί το εορταστικό ωράριο)

Info
Γκαλερί Καψιώτη

Διεύθυνση: Αλκιβιάδου 153 & Σωτήρος, Πειραιάς
Τηλέφωνο: 210 4129257
www.gallerykapsioti.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα