back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τσιάρας για την αξιολόγηση των δικαστών: Να προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις και τις εκσυγχρονιστικές τομές

Διαβάστε επίσης

«Είναι αξιολόγηση παρακολούθησης επιστημονικών σεμιναρίων που γίνονται επί οκτώ μέρες μέσα σε οκτώ χρόνια και όχι αξιολόγηση των δικαστικών λειτουργών», ξεκαθάρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, με αφορμή τις ενστάσεις που προβάλλονται από Δικαστικές Ενώσεις επί της σχετικής διάταξης του νομοσχεδίου με το οποίο επέρχονται αλλαγές στη λειτουργία της Εθνικής Σχολής Δικαστών.

Μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όπου ξεκίνησε η επεξεργασία του νομοσχεδίου, ο κ.Τσιάρας διευκρίνησε επίσης, ότι οι εξετάσεις για τη συμμετοχή στα συγκεκριμένα σεμινάρια,είναι πετυχαίνεις ή δεν πετυχαίνεις, και δεν βαθμολογούνται, ώστε η βαθμοί να ληφθούν υπόψη για την αξιολόγηση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, παρατήρησε ακόμη, ότι η όλη συζήτηση για το πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης που μπαίνει στο φάκελο του δικαστικού λειτουργού, είναι λυσιτελής, γιατί η σχετική πρόβλεψη υπάρχει και στον ισχύοντα νόμο ασχέτως που δεν εφαρμόζεται.
Απευθυνόμενος στις Δικαστικές Ενώσεις, ο κ. Τσιάρας, τις κάλεσε να αναλάβουν τις ευθύνες τους και μαζί με την Πολιτεία να προχωρήσουν στις μεταρρυθμίσεις και τις εκσυγχρονιστικές τομές που χρειάζονται. «Αν οχυρώνεται κάποιος πίσω από μια συνδικαλιστική άποψη ή μια στείρα άρνηση, τότε η ευθύνη βαραίνει τον ίδιο», επισήμανε με νόημα.
Οι εισηγητές των κομμάτων της αντιπολίτευσης,ζήτησαν να ακουστεί η άποψη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της οποίας είπαν « όχι» στην εξέταση και βαθμολόγηση των δικαστών μετά την παρακολούθηση υποχρεωτικών σεμιναρίων. Η ακρόαση εκπροσώπων των Δικαστικών Ενώσεων στην Επιτροπή, έχει προγραμματιστεί για αύριο.

Δημήτρης Ράντος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα