back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Στην Αθήνα τα βασανισμένα σκυλιά από το «καταφύγιο» του δήμου Ζηρού – Μήνυση κατά του δήμου

Διαβάστε επίσης

Εικόνες ντροπής στο υποτιθέμενο «καταφύγιο» ζώων στη Φιλιππιάδα Πρεβέζης

Σε άθλιες συνθήκες και χωρίς την απαραίτητη φροντίδα φιλοξενούσε σε έναν ακατάλληλο χώρο, ο δήμος Ζηρού τα αδέσποτα της περιοχής. Περίπου 80 σκυλιά αποστεωμένα και βαριά άρρωστα, χωρίς ηλεκτρονική σήμανση και αστείρωτα βρήκε η φιλοζωική οργάνωση a little shelter, που μετέβει στην Φιλιππιάδα Πρεβέζης, μετά από καταγγελίες πολιτών.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις alittleshelter και dogsvoice ανέλαβαν την φιλοξενία και τη μεταφορά των ζώων σε κτηνιατρικές κλινικές στην Αθήνα, ενώ κατέθεσαν μήνυση κατά του δήμου.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τον δήμο Ζηρού, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, μάλιστα, είναι κτηνίατρος», τονίζει η ιδρύτρια του dogsvoice Έλενα Δέδε, μιλώντας στον Αθήνα 9.84. «Μετά την καταγγελία, η Κατρίνα Τσάνταλη υπεύθυνη της οργάνωσης «a little shelter», πήγε στη Φιλιππιάδα με δικηγόρο και κτηνίατρο τον κ. Παναγιώτη Ξουραφά και έκανε αυτοψία παρουσία του αντιδημάρχου. Η κατάσταση ήταν απείρως χειρότερη από ότι φανταζόμασταν. Πήρε 10 κουτάβια με το αυτοκίνητο της για Αθήνα, τα οποία ήδη νοσηλεύονται, και την επόμενη, δηλ, χθες μεταφέραμε άλλα 6 ακόμα. Στόχος μέχρι το τέλος της εβδομάδας είναι να έχουν μεταφερθεί όλα».

«Όλα χρήζουν νοσηλείας, καθώς έχουν σοβαρές ασθένειες και σε πολύ προχωρημένο στάδιο τα περισσότερα. Τα ζώα, μας είπαν από τον δήμο, ότι είναι στειρωμένα και εμβολιασμένα ωστόσο είναι όλα αστείρωτα, υποσιτισμένα, χωρίς το ειδικό τσιπ, η τοποθέτηση του οποίου είναι υποχρέωση του δήμου, ο χώρος εκτός από ακατάλληλος για τα ζώα ήταν και γεμάτος κόπρανα, ούρα και αίμα μία υγειονομική βόμβα για τους κατοίκους της περιοχής».

«Πρόκειται, ξεκάθαρα, για ευθύνη του δήμου. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι ο Δήμος έχει λάβει χρηματοδότηση για το συγκεκριμένο καταφύγιο: Πράγματι έχει λάβει έγκριση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» αλλά το έργο δεν έχει ξεκινήσει. Του έχει δηλαδή εγκριθεί το ποσό για να το φτιάξει τα επόμενα δύο χρόνια και βρίσκεται σε διαδικασία δημοπράτησης του έργου. Δεν έχει γίνει κάποια κατάχρηση όσον αφορά το πρόγραμμα «Φιλόδημος». Ωστόσο έχει γίνει σίγουρα κάποια κατάχρηση σε σχέση με άλλους πόρους που διατίθενται στη Τοπική Αυτοδιοίκηση για τα αδέσποτα. Προφανώς δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για αυτά τα ζώα. Όλα αυτά μας οδήγησαν να υποβάλλουμε μήνυση κατά δημάρχου και αντιδημάρχου. Η υπόθεση είναι ήδη στον εισαγγελέα έχει ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση. Δεν θα αφήσουμε τους υπεύθυνους αυτής της τραγικής κατάστασης ατιμώρητους σε καμία περίπτωση», επισημαίνει η κα Δέδε.

«Αναζητήσαμε και βρήκαμε ένα χώρο όπου θα φιλοξενηθούν και θα είναι προστατευόμενα, μετά την νοσηλεία τους και έως ότου υιοθετηθούν. Ελπίζουμε στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για φιλοξενία ή υιοθεσία. Τα συγκεκριμένα ζώα δεν αντέχουν περαιτέρω ταλαιπωρία. Καλώ όλους να σκύψουν πάνω από αυτές τις ψυχές και να τους δώσουν μια ευκαιρία ευζωίας, από εδώ και πέρα», καταλήγει η κα Δέδε.

Όσοι ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε με δωρεές μπορείτε να τις κάνετε:
  • για το @a_little_shelter Τράπεζα Πειραιώς: GR4901722280005228101622532
  • για το @dogsvoice Τράπεζα Πειραιώς GR66017214100051410762 68861.

Όλα τα χρήματα θα δοθούν για τα κτηνιατρικά έξοδα των ζώων αυτών.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα