back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Από τις 13 Δεκεμβρίου στην ΕΕ το εμβόλιο των Pfizer/ BioΝΤech για τα παιδιά 5-11 ετών

Διαβάστε επίσης

Κατά μία εβδομάδα θα επισπευσθεί η παράδοση στις χώρες της ΕΕ τωνεμβολίων 10 milligram των PfizerBioΝΤech  για παιδιά 5-11 ετών, την χορήγηση των οποίων ενέκρινε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ΕΜΑ την περασμένη εβδομάδα.

Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν η διανομή να ξεκινήσει στην ΕΕ στις 20 Δεκεμβρίου . Μετά από διαπραγματεύσεις με την παρασκευάστρια εταιρεία, δόθηκε η ημερομηνία της 13η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας.

 

Η Γερμανία πρόκειται να λάβει 2,4 εκατ. δόσεις του εμβολίου, ανακοίνωσε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι υπάρχει δέσμευση για τη νέα ημερομηνία από την παρασκευάστρια εταιρεία.

Σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών, η δόση του εμβολίου θα είναι το ένα τρίτο αυτής  από που χρησιμοποιείται σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω (10 mg σε σύγκριση με 30 mg). Όπως και στη μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα,  θα χορηγείται σε δυο δόσεις στους μύες του άνω βραχίονα, με διαφορά τριών εβδομάδων.

Η μελέτη των PfizerBioΝΤech για την χορήγηση του εμβολίου σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών έδειξε ότι η ανοσολογική απόκριση στην δόση των 10 mg είναι όμοια με αυτή που  παρατηρήθηκε στην υψηλότερη δόση των 30 mg, η οποία χορηγείται στους 16 έως 25 ετών. Η έρευνα αποτελεσματικότητας έγινε σε 2.000 παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών που δεν είχαν σημάδια προηγούμενης λοίμωξης. Αυτά τα παιδιά έλαβαν είτε το εμβόλιο είτε ένα εικονικό φάρμακο (εικονική ένεση). Από τα 1.305 παιδιά που έλαβαν το εμβόλιο, τρία ανέπτυξαν COVID-19 σε σύγκριση με 16 από τα 663 παιδιά που έλαβαν εικονικό φάρμακο. Αυτό σημαίνει ότι, σε αυτήν τη μελέτη, το εμβόλιο ήταν 90,7% αποτελεσματικό στην πρόληψη του συμπτωματικού COVID-19 .

Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών είναι παρόμοιες με εκείνες σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω. Περιλαμβάνουν πόνο στο σημείο της ένεσης, κόπωση, πονοκέφαλο, ερυθρότητα και πρήξιμο στο σημείο της ένεσης, μυϊκό πόνο και ρίγη. Αυτές οι επιδράσεις είναι συνήθως ήπιες ή μέτριες και βελτιώνονται εντός λίγων ημερών από τον εμβολιασμό.

Ως εκ τούτου τα οφέλη του εμβολίου σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών υπερτερούν των κινδύνων, ιδιαίτερα σε εκείνα με παθήσεις που αυξάνουν τον κίνδυνο σοβαρού COVID-19.

Newsroom Αθήνα 984

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα