back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μ. Χριστοδουλάκης: Η συμμετοχή είναι το βασικό εργαλείο για το μεγάλο κάλεσμα στους προοδευτικούς πολίτες

Διαβάστε επίσης

«Το μεγάλο στοίχημα για εμάς είναι το θέμα της συμμετοχής. Η μαζικότητα της διαδικασίας είναι το βασικό εργαλείο έτσι ώστε την επόμενη ημέρα να μπορέσουμε να κάνουμε ξανά ένα μεγάλο κάλεσμα στους προοδευτικούς πολίτες», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Πρόσθεσε πως «η προοδευτική αντίληψη, που εκφράζει ο δικός μας πολιτικός χώρος, συνδυάζει την ανοιχτή οικονομία με την αντίληψη για τις κοινωνικές ανισότητες, βάζει ως προτεραιότητα την ανοιχτή κοινωνία και τα ατομικά δικαιώματα, δίνει μάχη στην θεσμική λειτουργία της πολιτείας και υιοθετεί σημειολογικά και τα χαρακτηριστικά του πατριωτισμού.

Ανέφερε πως «ούτε η ΝΔ μπορεί να μιλήσει για κοινωνική δικαιοσύνη, τουλάχιστον στην πράξη και αυτό το αποδεικνύει κάθε μέρα, ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ για τα πατριωτικά στοιχεία της παράταξής μας» αμφισβητώντας την ίδια ώρα τον πατριωτισμό του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά. «Αμφισβητώ ξεκάθαρα τον πατριωτισμό του ΣΥΡΙΖΑ με την έννοια του ιδεολογικού πλαισίου και της γενικής αντίληψης, του πως εκφράζεται διαχρονικά σε όλη τη σύγχρονη ιστορική και πολιτική διαδρομή».

Σχετικά με την επόμενη ημέρα της παράταξης ο κ Χριστοδουλάκης είπε πως «σε θέματα κεντρικής πολιτικής στρατηγικής ισχύουν και θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι συλλογικές αποφάσεις του προηγούμενου συνεδρίου, οι οποίες φυσικά και εάν το θέλει η στελεχιακή μας βάση μπορούν να αναθεωρηθούν στο επόμενο συνέδριο. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Πρόεδρος θα είναι “γλάστρα”»

Επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ: «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πάρει μόνος του μια απόφαση για την μεταστροφή του κόμματος, προφανώς και έχει το δικαίωμα να διατυπώνει τη βούληση του αλλά οι ριζικές αλλαγές που αφορούν αλλαγές ονομάτων ή συμβόλων θα κριθούν στο Συνέδριο»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα