back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Τα νέα δεδομένα, μετά την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης Όμικρον, θα αρχίζει να αξιολογεί από σήμερα το κυβερνητικό επιτελείο, καθώς βαδίζουμε προς τις γιορτές, με το ενδεχόμενο ενός lockdown να βρίσκεται ωστόσο εκτός κυβερνητικού σχεδίου.

Αύριο είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, κατά την οποία θα συζητηθούν οι επιδημιολογικές εξελίξεις, τα νέα στοιχεία και εισηγήσεις.

40.000 δείγματα των τελευταίων ημερών ελέγχθηκαν στη χώρα μας και δεν υπάρχει η μετάλλαξη Όμικρον, δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών Δημήτρης Θάνος.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο και τέταρτης δόσης εμβολίου λόγω της μετάλλαξης Όμικρον άφησε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Όπως είπε, αν χρειαστεί τα εμβόλια θα αναπροσαρμοστούν.

Σήμερα η Βρετανία ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Υγείας της G7. Μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοίνωσαν: Βρετανία, Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία, Τσεχία, Ολλανδία και Δανία. Οκτώ πιθανά κρούσματα της παραλλαγής, ανακοίνωσε και το Υπουργείο Υγείας Γαλλίας. Ένα κρούσμα ανακοίνωσαν οι αρχες της Ελβετίας. Δύο κρούσματα εντοπίστηκαν και στον Καναδά.

Στις χώρες που κλείνουν τα σύνορα της προστέθηκε σήμερα και η ιαπωνική κυβέρνηση.

3.823 νέα κρούσματα ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ. 96 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 647 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Εννέα το πρωί με μία μετά το μεσημέρι δωρεάν test ανίχνευσης κορονοϊου στις οκτώ Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων. Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού μας στο www.athina984.gr

Νέα γυναικοκτονία, 14η – χθες το βράδυ στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης. 49χρονος σκότωσε με αιχμηρό αντικείμενο την 48χρονη σύζυγό του και ακολούθως παραδόθηκε στους αστυνομικούς.

Ξεκινά σήμερα το πρόγραμμα το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης των υπηρετούντων στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ, της ‘Αμεσης Δράσης Αττικής. Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει μαθήματα ποινικού δικαίου, κανόνες αστυνομικής λειτουργίας, ρατσισμού και ανθρώπινων δικαιωμάτων, και χρήση όπλων.

Σε εξέλιξη βρίσκονται από χθες οι εργασίες ανάπλασης του δήμου Αθηναίων σε μια από τις κεντρικότερες λεωφόρους της Αθήνας, της οδού Πανεπιστημίου. Το έργο θα συνδέσει την πλατεία Συντάγματος με την Ομόνοια.

Τουλάχιστον 350 τόνους τροφίμων θα διανείμει σε περισσότερους από 25 χιλιάδες συμπολίτες μας ο Δήμος Αθηναίων. Το πρόγραμμα «Επισιτιστικής Συνδρομής», ξεκινά σήμερα, ενώ η ενημέρωση των δικαιούχων θα γίνει με sms. Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο του σταθμού μας www.athina984.gr.

Στο εισαγγελέα οδηγούνται οι τέσσερις συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια στο γήπεδο της Τούμπας, που είχαν ως αποτέλεσμα να διακοπεί το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη και να ολοκληρωθεί ύστερα από 40 λεπτά.

Η Τουρκία μπορεί να οδηγηθεί στον υπερπληθωρισμό εάν ο πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αρνηθεί να εγκαταλείψει τη σταθερή θέση του σε ό,τι αφορά τα χαμηλά επιτόκια, εκτιμούν οι αναλυτές. Όπως αναφέρουν οι FT, η χώρα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις εισαγωγές και σε άλλες πρώτες ύλες που θα εξακολουθούν να ακριβαίνουν όσο η λίρα καταρρέει.

ΚΑΙΡΟΣ

Nεφώσεις, τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 18 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα