back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δ. Θάνος: Η πανδημία δεν θα τελειώσει εύκολα – Δεν ξέρουμε ακόμη για την επικινδυνότητα της Όμικρον

Διαβάστε επίσης

Την εκτίμηση ότι η πανδημία δεν θα τελειώσει εύκολα, εξέφρασε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Γιώργο Αποστολίδη, ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, Δημήτρης Θάνος.

«Δεν έχει πρακτική σημασία εάν εμβολιαστούμε κατά 90% όλες οι προηγμένες χώρες. Καινούργια στελέχη θα εμφανίζονται σε περιοχές που ο εμβολιασμός είναι χαμηλός. Αυτό συμβαίνει τώρα με την παραλλαγή Όμικρον, η οποία έχει 50 μεταλλάξεις» σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι είναι βέβαιο ότι η συγκεκριμένη παραλλαγή θα έρθει και στη χώρα μας.

«Έχουμε επανελέγξει 40.000 δείγματα των τελευταίων ημερών, τα συγκρίναμε με την παγκόσμια βάση δεδομένων για το στέλεχος Ομικρόν και προέκυψε ότι στη χώρα μας μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα δεν υπάρχει η μετάλλαξη Όμικρον. Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι θα μας έρθει» ανέφερε διευκρινίζοντας ότι στην Ελλάδα, η μετάλλαξη Δέλτα εντοπίζεται στο 100% των δειγμάτων.

«Δεν ξέρουμε ακόμη ούτε για την μεταδοτικότητα ούτε για την επικινδυνότητα της Όμικρον. Δεν έχουμε ακόμη δεδομένα ελεγμένα και επιβεβαιωμένα. Βέβαια, έχει τα “προσόντα” να είναι εξίσου μεταδοτική η μετάλλαξη Όμικρον με τη Δέλτα», κατέληξε ο κ. Θάνος.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα