back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Η Αυστραλία είναι η χώρα που προστέθηκε σήμερα στη λίστα των χωρών με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του κορονοϊού. Πρόκειται για δύο ταξιδιώτες που έφτασαν στο Σίδνεϊ από το νότιο τμήμα της Αφρικής μέσω της Ντόχα του Κατάρ. Και οι δύο ταξιδιώτες ήταν πλήρως ανοσοποιημένοι κατά του κορωνοϊού και ασυμπτωματικοί. Συνολικά σε καραντίνα έχουν τεθεί 12 ταξιδιώτες που έφτασαν στην Αυστραλία με την ίδια πτήση, οι οποίοι δεν βρέθηκαν θετικοί.

Στην Ευρώπη, επιβεβαιωμένα κρούσματα της Όμικρον έχουν καταγραφεί σε Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Τσεχία και Βέλγιο. Ως ύποπτα, εξετάζονται κρούσματα σε Δανία και Ολλανδία.

Στο Ισραήλ, όπου έχει επιβεβαιωθεί ένα κρούσμα της Όμικρον και ελέγχονται ως ύποπτα άλλα επτά, η κυβέρνηση Μπένετ, ανακοίνωσε ότι από απόψε τα μεσάνυχτα και για 14 ημέρες, προτίθεται να θέσει σε ισχύ γενική απαγόρευση εισόδου στη χώρα, όλων ανεξαιρέτως των αλλοδαπών. Το μέτρο μένει να εγκριθεί από την Κνέσετ, την ισραηλινή Βουλή.

Την δυσαρέσκειά της εξέφρασε η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής, η οποία θεωρεί ότι “τιμωρείται” επειδή επιστήμονες της χώρας εντόπισαν την παραλλαγή. Ο υπουργός Υγείας της Νότιας Αφρικής, κατήγγειλε τις “δρακόντειες” αντιδράσεις και τον “πανικό” πολλών χωρών που έκλεισαν αμέσως τα σύνορά τους, χωρίς να γνωρίζουν καν, πόσο επικίνδυνη είναι η Όμικρον.

Ενθαρρυντικά εξάλλου είναι τα στοιχεία από τη Νότια Αφρική σχετικά με τη μετάλλαξη Όμικρον, τα οποία παραθέτει σε νέα ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος. Επικαλείται την πρόεδρο τού Νοτιοαφρικανικού Ιατρικού Συλλόγου, η οποία σε δηλώσεις της ανέφερε πως από όσα γνωρίζουν ως τώρα, η παραλλαγή Όμικρον προκαλεί ήπια ασθένεια. Τα συμπτώματα φαίνεται να διαρκούν μία με δύο ημέρες και είναι κυρίως κόπωση και μυαλγίες που κάποιες φορές συνοδεύονται από βήχα. Επίσης δεν υπάρχει απώλεια όσφρησης ή γεύσης.

Σε προληπτικό 10ήμερο περιορισμό σε ξενοδοχείο καραντίνας τέθηκαν πέντε Έλληνες υπήκοοι, οι οποίοι επέστρεψαν στην Ελλάδα από Ζιμπάμπουε και Νότια Αφρική. Τα πρώτα rapid test στα οποία υποβλήθηκαν ήταν αρνητικά.

Δωρεάν rapid test και σήμερα από τον ΕΟΔΥ. Στην Αττική έως τις 3 μετά το μεσημέρι Κινητές Ομάδες Υγείας θα βρίσκονται στα Άνω Λιόσια στην Πλατεία Ηρώων και στο Αιγάλεω στην Πλατεία Εσταυρωμένου.

Στόχος επίθεσης με βόμβες μολότοφ έγινε λίγο πριν τις 10 χθες το βράδυ το αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως. Προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο φυλάκιο. Η αστυνομία προχώρησε σε 7 προσαγωγές.

Στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί το μνημόσυνο για τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον θάνατο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά. Το μνημόσυνο θα γίνει στο παρεκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων στο Α’ Νεκροταφείο.

Εκλογές σήμερα και αύριο για την ανάδειξη Προέδρων και νέων Διοικητικών Συμβουλίων, σε 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας.

Ξεκίνησαν τα ξημερώματα οι εργασίες για την ανάπλαση της Πανεπιστημίου, στο τμήμα μεταξύ Αμερικής και Σίνα. Καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών, τεχνικά συνεργεία του Δήμου Αθηναίων και η Δημοτική Αστυνομία θα διασφαλίζουν την απρόσκοπτη διέλευση των πολιτών, ενώ δεν θα διαταραχθούν τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως τις 12 το μεσημέρι στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της Μαλακάσας, λόγω άσκησης επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποχιονισμού.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα…

Στις τρεις: Ολυμπιακός – Βόλος και ΟΦΗ – Ιωνικός. Στις επτά και μισή: ΠΑΟΚ – Άρης και Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός.

Και ο καιρός

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από τις απογευματινές ώρες στην Αττική. Θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα