back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επιδείνωση της κακοκαιρίας από το βράδυ με βροχές και καταιγίδες

Διαβάστε επίσης

Βελτιωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες θα είναι σήμερα ο καιρός, με τοπικές βροχές να προβλέπονται στα ανατολικά ηπειρωτικά, το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και την Κρήτη με σταδιακή εξασθένηση.

Ωστόσο από τις βραδινές ώρες αναμένεται επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες από τα δυτικά. Αύριο τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην ανατολική Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ θα ενταθούν στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο. Παράλληλα αναμένονται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας. Η κακοκαιρία θα εξασθενήσει το απόγευμα της Παρασκευής από τα δυτικά και το βράδυ οι βροχοπτώσεις θα περιοριστούν στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη.

Ασθενείς βροχές προβλέπονται τις πρωινές ώρες στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ιονίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις, αλλά τις βραδινές ώρες στα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν εκ νέου τοπικές βροχές και κυρίως στα νησιά του Ιονίου σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέσα στη νύχτα θα ενταθούν. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 8-9 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 12, στην Ήπειρο από -2 έως 17 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -1 έως 12, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 16-17 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 17 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 18-19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο από βόρειες-βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και στο Ιόνιο από νότιες-νοτιοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ.

Παροδικές νεφώσεις στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Παροδικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη. Άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία παροδικές νεφώσεις που τις βραδινές ώρες στη δυτική Μακεδονία θα αυξηθούν. Στη Θράκη γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο παροδικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν εκ νέου τοπικές βροχές και κυρίως στα νησιά του Ιονίου σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέσα στη νύχτα θα ενταθούν. Άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο βαθμιαία 7 και από τις βραδινές ώρες στα ανοιχτά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο παροδικές νεφώσεις που τις βραδινές ώρες θα αυξηθούν. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη παροδικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές στην Κρήτη τις πρωινές ώρες. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Παροδικές νεφώσεις στην Εύβοια. Άνεμοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Θερμοκρασία από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα