back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Ανησυχητικά υψηλοί παραμένουν οι δείκτες της πανδημίας. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 5.870 νέα κρούσματα κορωνοϊου. Από αυτά 1624 στην Αττική, 1019 στη Θεσσαλονίκη. Ακόμη εννέα πόλεις καταγράφουν τριψήφιους αριθμούς νέους λοιμώξεων82 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου. 641 ασθενείς covid στην συντριπτική τους πλειοψηφία ανεμβολίαστοι, νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, φέρνοντας στα όρια των δυνατοτήτων του το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Υπό τον φόβο της μετάλλαξης ‘’Ο’’ του κορωνοϊου, η μία μετά την άλλη οι χώρες της παγκόσμιας κοινότητας υιοθετούν ταξιδιωτικούς περιορισμούς, αυστηρότερα υγειονομικά πρωτόκολλα και εξονυχιστικούς ελέγχους για όλους τους ταξιδιώτες προερχόμενους από τις επιδημιολογικά ‘’ύποπτες’’ χώρες της Αφρικανικής ηπείρου. Πριν από λίγο ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε και το Steit Department, αναβαθμίζοντας στην κατηγορία -4- του πολύ υψηλού κινδύνου, οχτώ αφρικανικές χώρες. Στην Ευρώπη, επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας μετάλλαξης ανακοίνωσαν τέσσερις χώρες: Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία και Βέλγιο. ‘Υποπτα κρούσματα ερευνά και η Ολλανδία.

Στη χώρα μας, σε ισχύ έχουν τεθεί από το πρωί τα νέα αυστηρότερα υγειονομικά πρωτόκολλα στις πύλες εισόδου. Σχετική NOTAM για εννέα Αφρικανικές χώρες εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Σε αυτό το πλαίσιο, 5 επιβάτες πτήσης προερχόμενης από τη Νότια Αφρική, με αρνητικό rapid test, τέθηκαν σε προληπτική 10ημερη καραντίνα. Την ίδια ώρα εντατικούς ελέγχους για τον εντοπισμό του νέου στελέχους ξεκίνησε το Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης. Μέχρι στιγμής έχουν επανελεγχθεί 40.000 θετικά κρούσματα, στα οποία δεν έχει εντοπιστεί το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος.

Σφοδρή κριτική εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του Υπουργού Υγείας: Σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για κυβερνητική ολιγωρία ενώ κατηγορεί τις ιδιωτικές κλινικές για μαυραγοριτισμό. ‘Άμεση ήταν η απάντηση του Θάνου Πλεύρη: Παραλάβαμε από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 557 ΜΕΘ σε όλη τη χώρα και τις αυξήσαμε σε 1300, σχολίασε και συμπλήρωσε ότι αυτή τη στιγμή το σύνολο των κλινών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα βρίσκεται στην πλήρη διαχείριση του ΕΣΥ.

Σε 36 περιοχές σε όλη τη χώρα θα πραγματοποιούνται αύριο δωρεάν rapid test. Στην Αττική από τις εννέα το πρωί έως τις τρεις μετά το μεσημέρι σε προκαθορισμένα σημεία στον Δήμο Φυλής και στο Αιγάλεω.

Στις κάλπες προσέρχονται αύριο τα μέλη 63ων δικηγορικών συλλόγων της χώρας, για την ανάδειξη νέων προέδρων και Διοικητικών Συμβουλίων. Ο επαναληπτικός γύρος θα διεξαχθεί 5 και 6 Δεκεμβρίου.

Στην Τουρκία, έρευνα για πιθανή χειραγώγηση του νομίσματος, διέταξε ο Ταγίπ Ερντογάν, αφού η λίρα κατέγραψε και νέα πτώση ρεκόρ έναντι του δολαρίου αυτή την εβδομάδα. Από τις αρχές του έτους, η λίρα έχει απολέσει το 45% της αξίας της, ο Τούρκος Πρόεδρος ωστόσο επιμένει στην πολιτική χαλάρωσης των επιτοκίων.

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό 4χρονης που εξαφανίστηκε από την περιοχή της Καλλιθέας τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου. Το κοριτσάκι την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε κίτρινο μπουφάν, γκρι παντελόνι και άσπρα παπούτσια. Μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθηνών το «Χαμόγελο του Παιδιού», προχώρησε στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT.

Τα ξημερώματα ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης της οδού Πανεπιστημίου, στο τμήμα μεταξύ των οδών Αμερικής και Σίνα. Καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών, τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου Αθηναίων και η Δημοτική Αστυνομία θα διασφαλίζουν την απρόσκοπτη και ασφαλή διέλευση των ανθρώπων που μετακινούνται, εργάζονται και κάνουν τις αγορές τους στην ευρύτερη περιοχή.

Τις πόρτες του άνοιξε, το Christmas Factory, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι. Ο Άγιος Βασίλης, η κυρά Βασίλενα, τα ξωτικά , τα γλυκά και τα παιχνίδια περιμένουν μικρούς και μεγάλους μαζί με τα φαναράκια του Make-a-Wish για να πραγματοποιηθούν οι ευχές παιδιών. Για την ασφάλεια όλων, απαραίτητα είναι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης για τους ενήλικες και για τα παιδιά 4 έως 17 ετών, self test 24 ωρών.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 11η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

Αστέρας Τρίπολης- Ατρόμητος: 6 – 2

Σε εξέλιξη: Απόλλων Σμύρνης -Λαμία: 0 – 0 και

ΠΑΣ Γιάννινα- ΑΕΚ: 1 – 2

Και ο καιρός

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αύριο στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί έως 3 μποφόρ . Θερμοκρασία από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα