back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θ. Σκυλακάκης: Το 2021 θα είναι έτος ανάκαμψης και το 2022 έτος ανάπτυξης

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώνεται στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η συζήτηση του νέου προϋπολογισμού, ο οποίος θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια, την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου.

Εξαιρετικές χαρακτήρισε τις προοπτικές της ελληνικής Οικονομίας, ο αναπληρωτής Οικονομικών Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος παρατήρησε ότι «ποτέ στο παρελθόν δεν έχει συμβεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προβλέπει μεγαλύτερα νούμερα ανάπτυξης απ´ότι η κυβέρνηση».

Αφού επανέλαβε ότι το 2021 θα είναι έτος ανάκαμψης και το 2022 έτος ανάπτυξης της ελληνικής Οικονομίας, αναφέρθηκε στις επενδύσεις, λέγοντας ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αυτές παρουσίασαν αύξηση πάνω από 10% και μάλιστα, σε μια διετία που είχαμε πανδημία».

Επίσης, ο κ. Σκυλακάκης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ΕΣΠΑ, κάνοντας λόγο για πολύ μεγάλη απορρόφηση, ενώ τόνισε ότι τους επόμενους μήνες θα δοθούν επιδοτήσεις 1,5 δισ. ευρώ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τους επόμενους μήνες.

Ως τη μεγαλύτερη αβεβαιότητα για το μέλλον, προσδιόρισε το ζήτημα του πληθωρισμού, ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, Φραγκίσκος Κουτεντάκης, λέγοντας ότι όσο οι προσδοκίες για γρήγορη μείωση του πληθωρισμού δεν επιβεβαιώνονται, υπάρχει κίνδυνος οι κεντρικές Τράπεζες να αλλάξουν στάση, μετατρέποντας προς το αυστηρότερο τη νομισματική τους πολιτική, κάτι που σημαίνει αύξηση των επιτοκίων.

Για προϋπολογισμό αβεβαιότητας, ανασφάλειας και ανισοτήτων, έκανε λόγο ο ειδικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, αναφέροντας ότι «ανάκαμψη τύπου Μητσοτάκη, σημαίνει ότι τα λίγα και ισχυρά εισοδήματα θα φύγουν προς τα πάνω, ενώ των περισσότερων πολιτών προς τα κάτω».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα