back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εκδήλωση για τα αποτελέσµατα του ελληνικού #MeToo

Διαβάστε επίσης

« #MetooGR: από το προσωπικό στο πολιτικό ξανά»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Έμφυλης Βίας, το Κέντρο Διοτίμα διοργανώνει τη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα #MetooGR: από το προσωπικό στο πολιτικό ξανά», τη Δευτέρα 29/11/21, 6:30 μ.μ., σε live μετάδοση από την επίσημη σελίδα του φορέα στο facebook και το youtube.

Στην εκδήλωση θα επιχειρηθεί ο αναστοχασμός του κύματος των αποκαλύψεων ως προς την ατομικότητα και την ιδιωτικότητα της εμπειρίας των θυμάτων σε συνάρτηση με τα πολιτικο-κοινωνικά συμφραζόμενα, την εμπεδωμένη κουλτούρα της έμφυλης βίας και του σεξισμού, καθώς και τους θεσμούς, τους  λόγους και τους μηχανισμούς αναπαραγωγής της πατριαρχίας.

«Στόχος της συζήτησης είναι να αναδειχθεί η μορφή που πήρε στη χώρα μας αυτό το παγκόσμιο κίνημα», εξηγεί στον Αθήνα 9.84, η  υπεύθυνη επικοινωνίας του Κέντρου Γυναικείων Μελετών και Ερευνών Διοτίμα, Νατάσα Κεφαλληνού.  «Επιδίωξή μας είναι δούμε πως μπορούμε να περάσουμε από αυτή τη δραματική  ατομική εμπειρία των θυμάτων σε μια πιο συλλογική αφήγηση. Να αναδείξουμε τι πέτυχε το «Metoo» στην Ελλάδα, αν υπήρξαν αλλαγές στους θεσμούς ή στην υπάρχουσα κουλτούρα της έμφυλης βίας ή αν έγιναν προτάσεις για την αντιμετώπισή της, μετά τις εκατοντάδες επώνυμες αποκαλύψεις κακοποίησης στο χώρο του αθλητισμού, του θεάτρου, της δημοσιογραφίας κ.ά.».

Ομιλήτριες

  • Αθηνά Αθανασίου, καθηγήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, κοσμητόρισσα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, Πάντειο Πανεπιστήμιο
    «Ούτε Μια Λιγότερη: Η πολιτική ποιητική της συλλογικής αυτοβιογραφίας»
  • Ντιάνα Μάνεση, διδάκτωρ Κοινωνικής Ανθρωπολογίας σε θέματα φύλου και σεξουαλικότητας στην Ελλάδα
    «Το #Μetoo στην Ελλάδα: Μιντιακός ακτιβισμός και αναπαραστάσεις των γυναικών στα ΜΜΕ»
  • Αγγελική Σεραφείμ, δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ, πρώην συντονίστρια Νομικών Υπηρεσιών Κέντρου Διοτίμα
    «Αναμέτρηση με το έμφυλο πρόσημο του δικαίου: Ταξινομήσεις, όρια και διεκδικήσεις».

Συντονίστρια

Μ. Λιάπη, Κοινωνιολόγος – Ερευνήτρια, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής & επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Διοτίμα

Info

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα