back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

«Στέλεχος ειδικού ενδιαφέροντος» που προκαλεί ανησυχία χαρακτήρισε την παραλλαγή της Μποτσουάνα η τεχνική συμβουλευτική επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που συνεδρίασε για τουλάχιστον 8 ώρες.

Με τον χαρακτηρισμό αυτό ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιβεβαιώνει ότι η αφρικανική παραλλαγή, με την ονομασία Όμικρον, είναι πιθανό -αλλά όχι βέβαιο- να είναι πιο μεταδοτική ή πιο παθογόνος ή να διαφεύγει της ανοσίας που προσφέρουν τα εμβόλια.

Για το ίδιο θέμα σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων.

Τα κράτη-μέλη της ΕΕ αποφάσισαν την εισαγωγή περιορισμών σε όλα τα ταξίδια προς την ΕΕ από επτά χώρες της περιοχής νότιας Αφρικής, όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν. Τις πτήσεις τους διακόπτουν επίσης Ελβετία, Μαρόκο και Σαουδική Αραβία.

Στη χώρα μας ανακοινώθηκαν τέσσερα έκτακτα μέτρα τα οποία θα ισχύουν από αύριο στις 6 το πρωί. Συγκεκριμένα οι ταξιδιώτες από χώρες της νότιας Αφρικής θα μπορούν να ταξιδεύσουν στην Ελλάδα αποκλειστικά για σοβαρούς λόγους και με ειδική μάλιστα άδεια από την πρεσβεία.

Από τη στιγμή που θα έρχονται στη χώρα θα μπαίνουν σε 10ήμερη καραντίνα. Θα πρέπει να υποβάλλονται σε τρία μοριακά τεστ: Ένα πριν το ταξίδι, ένα όταν φτάσουν στην Ελλάδα και ένα κατά τη δεκαήμερη καραντίνα.

Γυναίκα, νεαρής ηλικίας, η οποία είχε ταξιδέψει στην Αίγυπτο μέσω Τουρκίας, το πρώτο κρούσμα της νέας παραλλαγής του ιού, που πέρασε στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Βέλγιο.

«Είναι πρόωρο επί του παρόντος να προβλεφθεί η προσαρμογή των εμβολίων προκειμένου να καταπολεμηθεί αυτή η παραλλαγή που αναδύεται», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων. Νωρίτερα η επικεφαλής της Κομισιόν τόνισε ότι τα συμβόλαια που έχει συνάψει η ΕΕ με τις φαρμακοβιομηχανίες προβλέπουν άμεση τροποποίηση των εμβολίων σε περίπτωση εμφάνισης επικίνδυνων παραλλαγών».

Στη χώρα μας, 6.602 τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, 86 άνθρωποι κατέληξαν, 630 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Έκκληση στους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας, όπου παρατηρούνται χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, να κάνουν το εμβόλιο, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης με κυβερνητικούς και τοπικούς φορείς για την πορεία της απολιγνιτοποίησης, που έγινε στην Κοζάνη.

Στο επίκεντρο της ευρείας σύσκεψης βρέθηκε το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, το οποίο θα κινητοποιήσει δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις ύψους άνω των 7 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη Δυτική Μακεδονία, μετατρέποντας την περιοχή σε επενδυτικό πόλο για τη μεταλιγνιτική εποχή, όπως υποστηρίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου.

“Να εκπονήσει νέο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, διαφορετικά η χώρα θα “κάνει μαύρα Χριστούγεννα”, κάλεσε τον Πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας, από το νοσοκομείο του Βόλου.

Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει, μόνος σε ολόκληρη την Ευρώπη, να αντιπολιτεύεται μέσω της πανδημίας, αδυνατώντας να κατανοήσει την κρισιμότητα των περιστάσεων απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Με μεγάλη πτώση έκλεισαν σήμερα τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, λόγω του φόβου που προκαλεί η νέα παραλλαγή του κορονοϊού και της ανησυχίας ότι θα οδηγήσει σε νέα περιοριστικά μέτρα ή λοκντάουν. Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται και οι τιμές του πετρελαίου χάνοντας σχεδόν 10% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι η νέα παραλλαγή θα πλήξει τη ζήτηση του μαύρου χρυσού.

Τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε την παραμονή του ακτιβιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Οσμάν Καβαλά, στην φυλακή, στην οποία κρατείται εδώ και τέσσερα χρόνια, χωρίς να έχει καταδικαστεί. Ανησυχία για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία εκφράζει το State Department.

Καιρός

Νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, προβλέπονται για αύριο στην Αττική.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 12 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα