back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Έκτακτη σύσκεψη σήμερα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τη μετάλλαξη της Μποτσουάνα, η οποία χαρακτηρίζεται από τους επιστήμονες ως η πλέον ανησυχητική.
Το νέο στέλεχος του κορονοιού, που έκανε την εμφάνισή του στην Αφρική, φέρει σύμφωνα με τους επιστήμονες έναν “πολύ ασυνήθιστο σχηματισμό” μεταλλάξεων, που θα μπορούσε να παρακάμπτει την ανοσοαπόκριση, εμφανίζοντας πολύ υψηλή μεταδοτικότητα.

Πρώτη η Βρετανία προχώρησε στην απαγόρευση πτήσεων από έξι αφρικανικές χώρες, τη Νότια Αφρική, τη Ναμίμπια, το Λεσότο, την Εσουατίνι, τη Ζιμπάμπουε και τη Μποτσουάνα, ενώ ακολούθησε το Ισραήλ, που έβαλε στη λίστα των κόκκινων χωρών τα συγκεκριμένα κράτη συν τη Μοζαμβίκη.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, το συγκεκριμένο στέλεχος “διαθέτει διπλάσιο αριθμό μεταλλάξεων από την παραλλαγή Δέλτα”.

Το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου αναμένεται να επανεξεταστεί η αποτελεσματικότητα των μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ για τους ανεμβολίαστους.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει “οδικό χάρτη» για τα Χριστούγεννα, με στόχο να μην υπάρξουν κλυδωνισμοί στην αγορά και ευρύτερα στην οικονομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, θα επιτρέπονται κανονικά οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Στόχος είναι η χριστουγεννιάτικη αγορά να λειτουργήσει πλήρως με μέτρα και τεστ. Η κυβέρνηση πάντως συζητά το ενδεχόμενο να εφαρμόσει για τους ανεμβολίαστους τη μέθοδο του take away στην εστίαση, αλλά και του click away στα εμπορικά καταστήματα.

«Το ποσοστό εμβολιασμού του ενήλικου πληθυσμού είναι 73%. Θέλουμε να φτάσουμε στο 80%», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην Washington Post.

6.565 τα νέα κρούσματα κορωνοιού το τελευταίο 24ωρο, με ποσοστό θετικότητας 1,91%. 78 ασθενείς κατέληξαν, 621 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Την έναρξη χορήγησης των δυο χιλιάδων μονοκλωνικών αντισωμάτων ανακοίνωσαν τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η αίτηση θα υποβάλλεται αποκλειστικά από τον θεράποντα ιατρό. Δέκα νοσοκομεία θα κάνουν την έγχυση των αντισωμάτων σε ασθενείς που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Αναλυτικά η διαδικασία στον ιστότοπο του σταθμού μας στο athina984.gr

«Τουλάχιστον μισό εκατομμύριο ζωές σώθηκαν από τα εμβόλια στην Ευρώπη» αναφέρει ο ΠΟΥ. Σύμφωνα με μελέτη, υπολογίζοντας μόνο τους άνω των 60 ετών σε σχεδόν 30 ευρωπαϊκές χώρες, 470.000 ζωές σώθηκαν από την αρχή της εκστρατείας εμβολιασμού.

Νέα μέτρα λαμβάνουν χώρες της Ευρώπης για να αναχαιτίσουν το σφοδρό τέταρτο κύμα του κορωνοιού.

Η Γαλλία θα εντείνει τους ελέγχους στα σύνορά της, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την αύξηση των κρουσμάτων, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

Στην Τσεχία, από σήμερα εστιατόρια, μπαρ και κλαμπ θα κλείνουν στις 22.00, ενώ θα ακυρωθούν μεγάλης κλίμακας αθλητικές και πολιτιστικές διοργανώσεις. Στη Γερμανία, η απερχόμενη καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, προειδοποιεί ότι τα τρέχοντα μέτρα δεν επαρκούν και ζητεί μεγαλύτερο περιορισμό των κοινωνικών επαφών.

Παράταση της προθεσμίας για την ηλεκτρονική απογραφή, που εκπνέει σήμερα, προανήγγειλε μέσω του Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Αθανάσιος Θανόπουλος.

Όπως είπε, η συμμετοχή είναι μεγάλη και προτεραιότητά μας είναι να δοθεί ο χρόνος που χρειάζονται όσοι επιθυμούν να αυτοαπογραφούν, ενώ υπάρχουν ακόμη πολίτες που δεν έχουν λάβει το σημείωμα με τον κωδικό.

Ήδη έχουν κλειστεί τα πρώτα ραντεβού με απογραφείς για περιπτώσεις αδυναμίας διαχείρισης της ηλεκτρονικής διαδικασίας.

Όσον αφορά τους αρνητές απογραφής, ο κ. Θανόπουλος είπε ότι είναι ένα φαινόμενο που συναντούν σε κάθε έρευνα, απλώς τώρα δόθηκε δημοσιότητα.

Συνεχίζονται σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας οι δίκες για την υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου και τη δράση του 48χρονου ψευτογιατρού, ο οποίος έναντι αμοιβής έπειθε ασθενείς με σοβαρές ασθένειες να εγκαταλείψουν τις θεραπείες τους.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις, τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 11 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα