back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με θέμα τη μετάλλαξη της Μποτσουάνα, η οποία προκαλεί ανησυχία στους επιστήμονες.

Η νέα παραλλαγή του κορονοϊού που εντοπίστηκε στην Αφρική είναι η πιο ανησυχητική που έχουν δει οι Βρετανοί υγειονομικοί, αφού έχει τον διπλάσιο αριθμό μεταλλάξεων σε σύγκριση με τη Δέλτα.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, η Νότια Αφρική, η Ναμίμπια, το Λεσότο, η Εσουατίνι, η Ζιμπάμπουε και η Μποτσουάνα μπαίνουν από σήμερα στην λίστα των «κόκκινων χωρών».

Επιμένει η κυβέρνηση να διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να πάμε σε lockdown και, πως ακόμη κι αν χρειασθούν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, θα αφορούν τους ανεμβολίαστους.

Την ίδια στιγμή, αρκετές χώρες στην Ευρώπη αποφασίζουν lockdown και μία σειρά περιορισμών, καθώς εμφανίζουν σοβαρή επιδείνωση στην επιδημιολογική τους εικόνα, με τα κρούσματα του κορονοϊού να σημειώνουν κατακόρυφη αύξηση. «Το ποσοστό εμβολιασμού του ενήλικου πληθυσμού είναι 73%. Θέλουμε να φτάσουμε στο 80%», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην Washington Post.

Το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου θα εξεταστεί, πάντως, κατά πόσο τα νέα μέτρα που εφαρμόστηκαν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα, ή θα χρειαστεί να υπάρξουν πρόσθετα – και πάλι εστιασμένα στους ανεμβολίαστους.

6.565 νέα κρούσματα, ανακοινώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, 78 άνθρωποι κατέληξαν. 621ένας ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Ακόμα πέντε κρούσματα Δέλτα+ καταγράφηκαν σε Κρήτη και Μακεδονία. Το Δέλτα+ φέρει επιπλέον μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη-ακίδα του κορονοϊού και ενδέχεται να είναι ελαφρώς πιο μεταδοτικό από το αρχικό ινδικό στέλεχος Δέλτα.

Τη χορήγηση των δυο χιλιάδων μονοκλωνικών αντισωμάτων ανακοίνωσαν τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η αίτηση θα υποβάλλεται αποκλειστικά από τον θεράποντα ιατρό. Δέκα νοσοκομεία θα κάνουν την έγχυση των αντισωμάτων σε ασθενείς που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού μας στο WWW.athina984.gr

Θα αργήσουμε να δούμε κάμψη του αριθμού των καθημερινών θανάτων και των διασωληνωμένων», προειδοποίησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου. Τόνισε ότι αυτή την στιγμή στη χώρα μας υπάρχουν 54 χιλιάδες ενεργά κρούσματα.

«Οδικό χάρτη» για τα Χριστούγεννα σχεδιάζει η κυβέρνηση, με στόχο να μην υπάρξουν κλυδωνισμοί στην αγορά και ευρύτερα στην οικονομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, θα επιτρέπονται κανονικά οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Στόχος είναι η χριστουγεννιάτικη αγορά να λειτουργήσει πλήρως με μέτρα και τεστ. Η κυβέρνηση συζητά το ενδεχόμενο να εφαρμόσει τη μέθοδο του take away, αλλά και του click away για να μην μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι στα εμπορικά καταστήματα για ψώνια.

«Τουλάχιστον μισό εκατομμύριο ζωές σώθηκαν από τα εμβόλια στην Ευρώπη» διαμηνύει ο ΠΟΥ. Σύμφωνα με μελέτη, υπολογίζοντας μόνο τους άνω των 60 ετών σε σχεδόν 30 ευρωπαϊκές χώρες, 470.000 ζωές σώθηκαν από την αρχή της εκστρατείας εμβολιασμού.

Υπάρχει βαθμιαία αύξηση στον κίνδυνο λοίμωξης Covid-19 μετά την 90ή ημέρα από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου Pfizer/BioNTech για τον κορoνοϊό, σύμφωνα με νέα ισραηλινή μελέτη, η οποία επιβεβαιώνει ότι η προστασία εξασθενεί σταδιακά, γι’ αυτό είναι αναγκαία η τρίτη δόση.

Η Γαλλία θα εντείνει τους ελέγχους στα σύνορά της, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

Στην Τσεχία, από σήμερα εστιατόρια, μπαρ και κλαμπ θα κλείνουν στις 22.00, ενώ θα ακυρωθούν μεγάλης κλίμακας αθλητικές και πολιτιστικές διοργανώσεις. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Ολλανδίας σκοπεύει να θέσει εκ νέου σε ισχύ το μέτρο της διατήρησης απόστασης 1,5 μέτρου για τους πολίτες άνω των 18. Στη Βρετανία τα κρούσματα του νέου κορονοϊού ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια, οι θάνατοι πλησιάζουν τους 145.000.

Χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ θα κληθεί να πληρώσει η συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτητών ακινήτων για το 2022, παρά το γεγονός ότι θα υπάρξει ενσωμάτωση των νέων αντικειμενικών αξιών για τον υπολογισμό του φόρου, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό είναι αυξημένες.

Η μείωση αυτή, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, που εκτιμάται ότι θα είναι της τάξης του 2,5%-3%, έρχεται να προστεθεί στη μεσοσταθμική μείωση 22% που ισχύει από το 2019.

Οι Πράσινοι ανακοίνωσαν αργά το βράδυ τα στελέχη τους που θα αναλάβουν υπουργεία στη νέα κυβέρνηση συνασπισμού στη Γερμανία υπό τον σοσιαλδημοκράτη Όλαφ Σολτς. Οι δύο συμπρόεδροι, η Αναλένα Μπέρμποκ και ο Ρόμπερτ Χάμπεκ, θα τεθούν επικεφαλής αντίστοιχα του υπουργείου Εξωτερικών και του νέου διευρυμένου υπουργείου Οικονομίας και Πολιτικής για το Κλίμα.

Σε διαδήλωση κατά της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξελίχθηκε χθες στην Κωνσταντινούπολη η πορεία των γυναικών που διαδήλωναν ενάντια στην έμφυλη βία με αίτημα την επιστροφή της Τουρκίας στη Διεθνή Σύμβαση για τον σεβασμό των δικαιωμάτων των γυναικών. Οι διαδηλώτριες φώναζαν συνθήματα και κατά της κυβέρνησης για τη δεινή κατάσταση της οικονομίας, καλώντας τον Ερντογάν να παραιτηθεί. Η αστυνομία απάντησε με τη χρήση δακρυγόνων και κλομπ για να διαλύσει το πλήθος.

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 την Φενέρμπαχτσε στο Καραϊσκάκη, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Europa League.

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε εντός έδρας της Ζενίτ με 70-64, βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί των πέντε διαδοχικών ηττών στην Eurolague.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις, τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 11 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα