back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Έφυγε” ο Στράτος Κωσταλάς

Διαβάστε επίσης

Θλίψη στις τάξεις του ελληνικού κι ευρωπαϊκού μπάσκετ για το θάνατο του Στράτου Κωσταλά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Στράτος Κωσταλάς έζησε στη Μόσχα, καθώς ήταν μάνατζερ στην γυναικεία ομάδα της Σπαρτάκ Μόσχας Περιχώρων.

Στην προηγούμενη θητεία του, στην Ελλάδα, είχε εργαστεί σε Παναθηναϊκό, Πανιώνιο, ΠΑΟΚ, Άρη και Ηρακλή, πραγματοποιώντας μεταγραφές ξένων αθλητριών κορυφαίου επιπέδου. Στη Ρωσία πέρασε περίπου είκοσι χρόνια, τα πρώτα εξ αυτών ως γενικός διευθυντής της Ντιναμό Μόσχας, με προπονητή τον Σβι Σερφ.

Με τον ίδια ομάδα κατάκτησε τέσσερις τίτλους στη γυναικεία Ευρωλίγκα κι έναν στο EuroCup γυναικών.

Τη θλίψη τους για την απώλεια σήμερα του Στράτου Κωσταλά εξέφρασαν η ΚΑΕ ΠΑΟΚ και η ΚΑΕ Αρης. Τοποθετήθηκαν με ανακοινώσεις τους, μη λησμονώντας η κάθε μία τη θητεία που είχε ο εκλιπών στις τάξεις της στο παρελθόν, τονίζοντας:

ΚΑΕ ΠΑΟΚ

«Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco εκφράζει την θλίψη της για το θάνατο του Στράτου Κωσταλά, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών. Με σημαντική προσφορά στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ, ο Στράτος Κωσταλάς διετέλεσε και για δύο περίπου χρόνια (1997-99) μάνατζερ στην ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…».

ΚΑΕ Αρης

«Η ΚΑΕ Αρης εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του Στράτου Κωσταλά, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών.

Ο εκλιπών είχε μεγάλη προσφορά, τόσο στο ελληνικό, όσο και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Διετέλεσε γενικός διευθυντής της ΚΑΕ (τότε ΤΑΚ) Αρης την αγωνιστική περίοδο 1992-93, όταν η ομάδα μας κατέκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας της, στο Τορίνο (Κύπελλο Κυπελλούχων).

Η ΚΑΕ Αρης εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους του Στράτου Κωσταλά. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα