back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης στην Washington Post: Κορύφωση της πανδημίας στα μέσα Δεκεμβρίου

Διαβάστε επίσης

« Παρακολουθούμε  τώρα μια έξαρση, αλλά πιθανότατα θα δούμε την κορύφωση μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου”, τονίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post, στην πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι σήμερα “το 90% των ατόμων στη ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι», ενώ τονίζει ότι «το ποσοστό εμβολιασμού του ενήλικου πληθυσμού είναι 73% και θέλουμε να φτάσουμε στο 80%».

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται επίσης στο βάρος που δίνεται στους εμβολιασμούς με την τρίτη δόση, αλλά και στο γεγονός ότι το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες από την έκδοσή του.
Όσον αφορά την ελληνική οικονομία εκτιμά ότι “ανακάμπτει εντυπωσιακά” και προσθέτει πως “αναμένω ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα ξεπεράσει το 7% το 2021 και το 5% το 2022 ».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επίσκεψής του στις ΗΠΑ, αναφέρει: “Πιστεύω ότι θα μπορέσω να επισκεφτώ τις ΗΠΑ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022. Ο Πρόεδρος Biden είναι κάποιος που γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή μας και βρίσκεται πολύ κοντά στην ελληνοαμερικανική κοινότητα».

Σε ερώτηση εξάλλου για την συμπεριφορά της Τουρκίας, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει πως «εάν η Τουρκία συνεχίσει την επιθετική της συμπεριφορά, μπορεί να υπάρξουν συνέπειες για την ίδια -κυρώσεις από την Ε.Ε”.

“Από την άλλη, εάν η Τουρκία σταματήσει την επιθετική της συμπεριφορά στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, υπάρχει περιθώριο να καθίσουμε στο τραπέζι και να λύσουμε τις διαφορές μας», προσθέτει.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα