back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κανονικά θα συνεχιστεί η δίκη του «ψευτογιατρού»

Διαβάστε επίσης

Την απόφαση να συνεχιστεί η δίκη του «ψευτογιατρού» με τον κατηγορούμενο ωσεί παρόντα, έλαβε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ώστε να καταστεί εφικτό να ξεκινήσει η διαδικασία.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος παραμένει νοσηλευόμενος στον Ευαγγελισμό και δεν έχει στείλει εξουσιοδότηση στο δικηγόρο του, ωστόσο δικαστές και ένορκοι απέρριψαν τα αιτήματα αναβολής και διακοπής της δίκης.

Όπως ανέφερε ο Εισαγγελέας της έδρας «με προβλημάτισε συνειδησιακά το θέμα της εκπροσώπησης του κατηγορουμένου. Το δικαίωμα στην αυτοπρόσωπη παρουσία του κατηγορουμένου δεν είναι απόλυτο. Θεωρούμε ότι υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες ότι ο κατηγορούμενος επέλεξε να μην εκπροσωπείται. Είναι μια δίκη τεράστια και πρωτόγνωρη στα ελληνικά χρονικά. Το πρώτο που θα έπρεπε να είχε κάνει όταν έμαθε ότι έχει covid-19 είναι να δώσει μια εξουσιοδότηση. Εγώ δεν είδα να εξαντλούνται όλα τα μέσα επικοινωνίας με τον κατηγορούμενο. Δεν είδα να έχει γίνει επικοινωνία με τον εισαγγελέα της φυλακής, τον διοικητή του νοσοκομείου».

Αυτή τη στιγμή η διαδικασία συνεχίζεται με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου.

Υπενθυμίζεται πως το 18μηνο της προσωρινής κράτησης λήγει στις 16 Δεκεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία ο κατηγορούμενος θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα