back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γυναίκα για πρώτη φορά Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού

Διαβάστε επίσης

Η Ελβετίδα Μιριάνα Σπολιάριτς Έγκερ θα γίνει η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ), ανακοίνωσε η οργάνωση, μία από τις πιο περίβλεπτες οργανώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας στον κόσμο.

H Μιριάνα Σπολιάριτς Έγκερ, που θα διαδεχθεί τον Πέτερ Μάουερ την 1η Οκτωβρίου 2022, είναι τώρα διευθύντρια του περιφερειακού γραφείου για την Ευρώπη και την Κοινότητα Ανεξάρτητων Κρατών του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (PNUD).

Ο Πέτερ Μάουερ «αποφάσισε να αποχωρήσει από τη θέση του τον Σεπτέμβριο του 2022 έχοντας παραμείνει για δέκα χρόνια» επικεφαλής της οργάνωσης που ιδρύθηκε από τον Ερρίκο Ντινάν το 1863 στη Γενεύη.

Η θητεία του προέδρου είναι τετραετής και μπορεί να ανανεωθεί.

«Είναι μεγάλη τιμή και μια μεγάλη ευθύνη να έχω εκλεγεί πρόεδρος μιας οργάνωσης την οποία θαύμαζα για τη συναρπαστική αποστολή της σε όλο τον κόσμο», ανέφερε σε μια ανακοίνωσή της η Σπολιάριτς Έγκερ.

Υποσχέθηκε να προασπίσει τις ανθρωπιστικές αξίες της οργάνωσης και να «προσφέρει στις ανάγκες των πιο ευάλωτων».

Ποια είναι η Σπόλιαριτς Έγκερ

Η Σπόλιαριτς Έγκερ είναι μία έμπειρη διπλωμάτης. Ανέλαβε διάφορες αποστολές στο πλαίσιο του ελβετικού υπουργείου Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη, καθώς και στο Γραφείο Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA). Είναι κάτοχος μάστερ στη φιλοσοφία, στην οικονομία και στο διεθνές δίκαιο, από τα Πανεπιστήμια της Βασιλείας και της Γενεύης. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα