back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

EY ZHN 22-11-2021

Διαβάστε επίσης

ΕΥ ΖΗΝ 27-03-2024

ΕΥ ΖΗΝ

ΕΥ ΖΗΝ 22-03-2024

ΕΥ ΖΗΝ 20-03-2024

ΕΥ ΖΗΝ 19-03-2024

ΕΥ ΖΗΝ 15-03-2024

Το κρέας παρέχει πρωτεΐνες καθώς και πολλά μικροθρεπτικά συστατικά όπως σίδηρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Υπάρχουν σαφώς αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία που σχετίζονται με την υπερβολική κατανάλωση κρέατος, ωστόσο, η μέτρια κατανάλωση σε πλήρεις διατροφές σχετίζεται με θετικά αποτελέσματα για την υγεία.

Συνολικά, το κόκκινο κρέας περιέχει ποιοτική πρωτεΐνη και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν μια υγιεινή διατροφή. Επιπλέον, η συμβολή του κόκκινου κρέατος στην πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών θεωρείται παρεξηγημένη και υπάρχουν στοιχεία που υποστηρίζουν τη συμπερίληψη του άπαχου κόκκινου κρέατος στη διατροφή για την καρδιαγγειακή υγεία.

Ο διαιτητικός σίδηρος βρίσκεται σε δύο μορφές: αιμικός και μη αιμικός σίδηρος. Η περιεκτικότητα του κόκκινου κρέατος είναι 10 φορές μεγαλύτερη σε σύγκριση με το λευκό κρέας.

Το κρέας, μαζί με τα ζωικά τρόφιμα, όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα ψάρια, είναι οι μοναδικές φυσικές πηγές βιταμίνης Β12. Τα άτομα που αποκλείουν τέτοιες τροφές από τη διατροφή τους διατρέχουν κίνδυνο ανεπαρκούς πρόσληψης Β12.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα