back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Α. Μέρκελ: Λίγα τα μέτρα, δραματική η κατάσταση

Διαβάστε επίσης

Δραματική χαρακτήρισε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ την κατάσταση που έχει προκαλέσει η αναζωπύρωση της επιδημίας της Covid-19, σύμφωνα με πηγές του κόμματός της, προειδοποιώντας ότι τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα στη Γερμανία «δεν είναι επαρκή».

Με την σημερινή εξέλιξη και τα καθημερινά ρεκόρ των κρουσμάτων, η υγειονομική κατάσταση «θα είναι χειρότερη από ό,τι έχουμε γνωρίσει» μέχρι σήμερα, προειδοποίησε η Άγγελα Μέρκελ απευθυνόμενη σε στελέχη της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU), σύμφωνα με πηγή του κόμματος.

Νωρίτερα, ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν τόνισε ότι στο τέλος του χειμώνα σχεδόν ο καθένας θα είναι εμβολιασμένος, ιαθείς ή νεκρός. «Είναι προφανές ότι μέχρι το τέλος του χειμώνα θα είναι εμβολιασμένοι, ιαθέντες ή νεκροί» εξαιτίας της διάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα που είναι «πολύ, πολύ μολυσματική», είπε ο Γερμανός υπουργός Υγείας, καλώντας και πάλι τους Γερμανούς να εμβολιασθούν «επειγόντως» απέναντι στην έκρηξη των κρουσμάτων της Covid τις τελευταίες εβδομάδες.

Σημειώνεται ότι η 22η Νοεμβρίου είναι για τη Γερμανία τυπικά η επίσημη έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου και της λειτουργίας των υπαίθριων χριστουγεννιάτικων αγορών. Λόγω όμως της νέας έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού, οι Γερμανοί θα πρέπει εν πολλοίς και φέτος να στερηθούν την αγαπημένη παράδοσή τους για τις ημέρες των εορτών.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα