back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Σε πολύ υψηλά επίπεδα κινήθηκαν και σήμερα οι επιδημιολογικοί δείκτες, παρά τον συγκριτικά μικρότερο αριθμό διαγνωστικών Test. O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 4.108 νέα κρούσματα κορωνοϊου, από αυτά 1.020 στην Αττική και 733 στη Θεσσαλονίκη. Στο ‘’κόκκινο’’ παραμένουν Λάρισα, Αχαία, Μαγνησία Φθιώτιδα και Ηράκλειο. Στους 590 ανέρχεται ο αριθμός των ασθενών covid που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 76 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου.

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις των ειδικών. Σύμφωνα με μοντέλο που δημοσιεύει ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ και φέρεται να επεξεργάζεται ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, οι διασωλημένοι θα εκτοξευθούν στους 800 στα μέσα του επόμενου μήνα. 

Με αυτά τα δεδομένα και στόχο τον περιορισμό της πανδημίας, σε ισχύ τίθεται από αύριο το νέο αυστηρότερο πακέτο μέτρων για τους ανεμβολίαστους. Έτσι η είσοδος σε κέντρα διασκέδασης, κλειστούς χώρους εστίασης, θέατρα, κινηματογράφους, μουσεία, εκθέσεις,  συνέδρια γήπεδα και γυμναστήρια, θα γίνεται αποκλειστικά με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, ενώ για την είσοδο σε εκκλησιαστικούς χώρους θα απαιτείται αρνητικό rapid test 48ωρου. Από αύριο εξάλλου επιστρέφει το κυλιόμενο ωράριο για την προσέλευση δημόσιων και ιδιωτικών υπαλλήλων στις εργασίες τους. Με διευρυμένο ωράριο από τις 10 το πρωί έως τις εννέα το βράδυ θα λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα. 

Σε 171 σημεία σε όλη τη χώρα θα διενεργούνται αύριο δωρεάν rapid test. Στην Αττική, Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται  σε προκαθορισμένα σημεία σε: Μαρούσι, Ηλιούπολη, Πειραιά, Άλιμο, Διόνυσο, Ίλιον, Ελευσίνα, Γλυφάδα, Κηφισιά και  Περιστέρι.

Στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση, αύριο το πρωί, στη Βουλή, εστιάζει το πολιτικό ενδιαφέρον. Με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα, η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών θα εστιάσει στην ‘’κρίση της ακρίβειας’’, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταλογίζει στην κυβέρνηση ‘’απουσία πολιτικής βούλησης να προστατεύσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις’’.

Συνάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου θα έχουν αύριο στις πέντε το απόγευμα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος επισκέπτεται από χθες τη χώρα μας.

Το 2021 θα κλείσει με ιστορικό ρεκόρ έκδοσης νέων συντάξεων αναφέρει σε συνέντευξη του στη Real News, ο Υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους, θα μηδενιστούν οι εκκρεμείς συντάξεις. 

Από αύριο και έως τις 29 του μήνα η εκταμίευση των κύριων και επικουρικών συντάξεων από τον ΕΦΚΑ. Θα καταβληθούν περίπου 2,1 δις ευρώ σε 4 εκατομμύρια δικαιούχους. 

Σε αναστολή τέθηκε ο εργαζόμενος στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων στην Πάτρα, ο οποίος κατηγορείται για βίαιη συμπεριφορά σε 16χρονη φιλοξενούμενη της Δομής. Καμίας μορφής κακοποίηση δεν γίνεται ανεκτή ξεκαθάρισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Σε ειδική τελετή στην έδρα της UNESCO  στο Παρίσι θα πραγματοποιηθεί αύριο η απονομή του βραβείου ‘’Μελίνα Μερκούρη για την προστασία και τη διαχείριση των πολιτιστικών τοπίων”. Την απονομή θα κάνει η Υπουργός Πολιτισμού. Με την ευκαιρία της επίσκεψή της στη γαλλική πρωτεύουσα, η  Λίνα Μενδώνη θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό της, ενώ θα επισκεφθεί την έκθεση «Παρίσι – Αθήνα, η Γέννηση της σύγχρονης Ελλάδας 1675 – 1919» στο Λούβρο.

 Σε ρυθμούς Χριστουγέννων η Αθήνα με το στολισμό της πόλης να γίνεται νωρίτερα από ποτέ. Το τελευταίο στολίδι στα κλαριά του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα, τοποθέτησε ο ίδιος ο Δήμαρχος της πόλης, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος με ανάρτηση του στα μέσα μαζικής δικτύωσης δεσμεύτηκε ότι ”Σε λίγες μέρες η Πλατεία Συντάγματος θα γίνει πιο λαμπερή από ποτέ’’ 

Στην αθλητική επικαιρότητα..   και τα σημερινά παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ…  

Παναιτωλικός – Απόλλων Σμύρνης: 1 – 0 τελικό

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 0-0 στο 30’

 και ΑΕΚ – Ολυμπιακός. 1-1 στο 30’

Και ο καιρός…  

Συννεφιά με πιθανότητα καταιγίδας αύριο στην Αττική.  Άνεμοι μεταβλητοί έως 3 μποφόρ.  Θερμοκρασία  έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα