back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Η πανδημία σαρώνει τη χώρα.Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 4.108 νέα κρούσματα κορωνοϊου, Από αυτά 1.020 στην Αττική και 733 στη Θεσσαλονίκη, ενώ πολύ υψηλοί παραμένουν οι επιδημιολογικοί δείκτες σε Λάρισα, Αχαϊα, Μαγνησία Φθιώτιδα και Ηράκλειο. Στους 590 ανέρχεται ο αριθμός των ασθενών covid που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία ανεμβολίαστοι. 76 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου.

Σε ισχύ από αύριο τα νέα περιοριστικά μέτρα με στόχο την αναχαίτιση του κορωνοϊού. Στους ανεμβολίαστους δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος σε κέντρα διασκέδασης, κλειστούς χώρους εστίασης, θέατρα, κινηματογράφους, μουσεία, εκθέσεις, συνέδρια, γυμναστήρια και γήπεδα. Για την είσοδο σε χώρους λατρείας απαραίτητη είναι η επίδειξη αρνητικού Rapid test. Επιστρέφει το κυλιόμενο ωράριο για την προσέλευση δημόσιων και ιδιωτικών υπαλλήλων στις εργασίες τους. Με διευρυμένο ωράριο από τις 10 το πρωί έως τις εννέα το βράδυ θα λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα.

Σε 171 σημεία σε όλη τη χώρα θα διενεργούνται αύριο δωρεάν rapid test. Στην Αττική, Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται σε προκαθορισμένα σημεία σε: Μαρούσι, Ηλιούπολη, Πειραιά, Άλιμο, Διόνυσο, Ίλιον, Ελευσίνα, Γλυφάδα, Κηφισιά και Περιστέρι

Καμίας μορφής κακοποίηση δεν γίνεται και δεν θα γίνεται ανεκτή ξεκαθάρισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου αναφερόμενη στην επίθεση που δέχθηκε από εργαζόμενο 16χρονη στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων στην Πάτρα. Η κ. Μιχαηλίδου παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ο εργαζόμενος τέθηκε ήδη σε αναστολή.

Σε ειδική τελετή στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι θα πραγματοποιηθεί αύριο η απονομή του βραβείου Μελίνα Μερκούρη για την προστασία και τη διαχείριση των πολιτιστικών τοπίων». Την απονομή θα κάνει η Υπουργός Πολιτισμού. Με την ευκαιρία της επίσκεψή της στη γαλλική πρωτεύουσα, η Λίνα Μενδώνη θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό της, ενώ θα επισκεφθεί την έκθεση «Παρίσι – Αθήνα, η Γέννηση της σύγχρονης Ελλάδας 1675 – 1919» στο Λούβρο.

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο μέχρι στιγμής θλιβερός απολογισμός στο ναυάγιο που σημειώθηκε ανοιχτά της Κρήτης, ενώ συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 69 πρόσφυγες και μετανάστες επέβαιναν στο ιστιοφόρο πλοίο που εντοπίστηκε μισοβυθισμένο νότια της Παλαιόχωρας, το μεσημέρι της Κυριακής. Οι υπόλοιποι 67 πρόσφυγες και μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους,

Τη μονάδα Φροντίδας για την Ασφάλεια των Παιδιών «ΕΛΙΖΑ» στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ θα εγκαινιάσει αύριο στις 12 το μεσημέρι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Σε ρυθμούς Χριστουγέννων η Αθήνα με το στολισμό της πόλης να γίνεται νωρίτερα από ποτέ. Σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης ολοκλήρωσε το στολισμό του εντυπωσιακού Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα τοποθετώντας συμβολικά το τελευταίο στολίδι στα κλαριά του. “Μπήκε και η τελευταία μπάλα στο δέντρο! Σε λίγες μέρες η Πλατεία Συντάγματος θα γίνει πιο λαμπερή από ποτέ! Μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα!” έγραψε στα social media o δήμαρχος Αθηναίων.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ…

Παναιτωλικός – Απόλλων Σμύρνης

Επτά και μισή: Ατρόμητος – ΠΑΟΚ και ΑΕΚ – Ολυμπιακός.

Και ο καιρός…

Συννεφιά με πιθανότητα καταιγίδας για αύριο στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί έως 3 μποφόρ. Θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα