back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Εντείνεται η πίεση για την αύξηση των εμβολιασμών, υπό το βάρος της μεγάλης αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά και του υψηλού αριθμού θανάτων.

91 νεκρούς ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, ενώ οι νέες μολύνσεις ανήλθαν στις 7.805.

Από τη Δευτέρα σε εφαρμογή μπαίνουν τα νέα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους πολίτες, οι οποίοι δεν θα μπορούν να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους εστίασης, θέατρα, κινηματογράφους, μουσεία και γυμναστήρια. Επίσης θα εισέρχονται μόνο με αρνητικό τεστ στις εκκλησίες.

Επίσης, από τη Δευτέρα, επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Όσον αφορά στα καταστήματα λιανικού εμπορίου θα είναι ανοικτά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Από τις 13 Δεκεμβρίου εξάλλου, για τα άτομα άνω των 60 ετών, το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα παύει να ισχύει στους 7 μήνες μετά τη δεύτερη δόση. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση εάν θέλουν να μπαίνουν ελεύθερα σε χώρους για εμβολιασμένους.

Στη δίνη του τέταρτου κύματος της πανδημίας βρίσκεται η Ευρώπη. Την επιβολή καθολικού lockdown για το σύνολο του πληθυσμού, περιλαμβανομένων και των εμβολιασμένων πολιτών, ανακοίνωσε η Αυστρία. Το μέτρο θα ισχύσει από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου. Επίσης ο εμβολιασμός θα καταστεί υποχρεωτικός για το σύνολο του πληθυσμού, από την 1η Φεβρουαρίου.

Στη Γερμανία, σε αρνητικά επίπεδα ρεκόρ συνεχίζουν να κυμαίνονται οι αριθμοί κρουσμάτων και θανάτων, την ώρα που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση άφησε χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέου γενικού lockdown. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα αυξήθηκαν κατά σχεδόν 64 χιλιάδες τις προηγούμενες 24 ώρες, ενώ οι θάνατοι ανήλθαν στους 248. Ήδη το κρατίδιο της Βαυαρίας, προχωρά από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας και για τρεις εβδομάδες σε γενικό lockdown για τους ανεμβολίαστους και εκτεταμένους περιορισμούς, ακυρώνοντας μεταξύ άλλων όλες τις υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές και κλείνοντας μπαρ και κλαμπ.

Εξάλλου στις «περιοχές υψηλού κινδύνου» για τη Γερμανία κατατάσσεται από αύριο η Ελλάδα μαζί με την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Ιρλανδία. Οι ταξιδιώτες από αυτές τις χώρες θα μπορούν να εισέρχονται στη Γερμανία μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, διαφορετικά θα πρέπει να μπουν να καραντίνα 10 ημερών.

Στην Ολλανδία, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα, κατά τη διάρκεια ταραχών στο Ρότερνταμ, στο περιθώριο διαδήλωσης για τα περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Ισπανό ομόλογο του Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες, στον απόηχο της στρατιωτικής συμφωνίας και τις πωλήσεις όπλων της Ισπανίας στην Τουρκία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, «ο κ. Δενδιας αναφέρθηκε στα ζητήματα Ελληνικού ενδιαφέροντος, ενώ ο Ισπανός Υπουργός Εξωτερικών έδωσε διευκρινίσεις και πρότεινε την άμεση επίσκεψή του στην Αθήνα, προς πλήρη διευκρίνιση των σχετικών ζητημάτων, με την πρόταση του να γίνεται δεκτή».

Στην αθλητική επικαιρότητα

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 90-73 της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΣΕΦ για την 11η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Και ο καιρός

Λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη στην Αττική. Θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα